Dat broccoli gezond voor je is, heeft je mama je ongetwijfeld verteld als kind. Broccoli is een heuse superfood, en zit boordevol vitamines, mineralen en vezels die goed zijn voor je immuunsysteem. Maar wist je dat deze groene superheld ook wonderen doet voor je huid en haar?

In broccoli vind je o.a. de vitamines A, E, C en zink terug. De vitamines C en E beschermen onze cellen tegen oxidatieve stress, wat vroegtijdige huidveroudering tegengaat. Daarnaast draagt vitamine C bij aan de normale collageenvorming in ons lichaam, wat de stevigheid van de huid ondersteunt. Vitamine A en zink ondersteunen dan weer de instandhouding van een normale huid. Daarnaast bevat broccoli ook sulforafaan, een krachtige antioxidant die tal van gunstige effecten op het lichaam heeft, waaronder op de huid. 

Conclusie? Mama heeft gelijk, broccoli is goed voor je! Bij RainPharma zijn we dan ook fan van deze groene superheld en verwerkten we broccolizaad in zowel onze huidverzorging als onze voedingssupplementen.

Broccolizaad vind je terug in zowel Fascinating Broccoli Seed Oil als Charming Broccoli Seed Mask – een huidolie en masker. Broccoli heeft een kalmerend en hydraterend effect op de huid. De olie en het masker zijn daarom ideaal als after sun, en om droge plekjes en irritaties tegen te gaan. Beide producten zijn bovendien geschikt voor elk huidtype, aangezien broccoli hydrateert en zuivert, zonder de poriën te sluiten. Zowel bij een vette als een droge of gevoelige huid kan broccoli dus een oplossing bieden!

Broccolizaadolie bevat naast sulforafaan ook Omega-9 en Omega-6 vetzuren. Deze zuren zorgen ervoor dat broccolizaadolie ook goed is voor je haar. Omega-9 en Omega-6 vetzuren fungeren namelijk als natuurlijk alternatief voor siliconen: ze hydrateren en verzachten je haar en beschermen het tegen invloeden van buitenaf. Maar wat is dan het verschil met echte siliconen?   

Chemische siliconen verzachten je haar ook, maar doen dat door er een laagje bovenop te leggen. Dat maakt je haar zachter en zorgt voor meer volume. Het nadeel hier is dat dergelijke siliconen de staat van je haar niet beïnvloeden, ze leggen er enkel een laagje bovenop. Onder die zachte, glanzende siliconenlaag, verandert er dus niets aan de staat van je haar. Als het voordien droog en broos was, blijft het ook zo. Siliconen zijn bovendien moeilijk om uit je haar te krijgen, zelfs wanneer je wast met shampoo. Zo kunnen siliconen zich ophopen op je haar en huid, waardoor je hoofdhuid moeilijk kan ademen. Bovendien zorgt het opstapelen van siliconen er ook voor dat de natuurlijke oliën die je lichaam zelf produceert je haren niet meer kunnen bereiken en dus ook niet meer kunnen voeden. Je haar blijft daarom kwetsbaar.   

Kortom: op korte termijn zorgen siliconen voor een mooi effect op je haar, maar op lange termijn veranderen ze niets aan de staat ervan. Broccolizaadolie is daarentegen een natuurlijke variant voor siliconen, die in je lokken doordringt en je haren effectief verzacht, versterkt en hydrateert.  

Wil je je lichaam vanbinnenuit ondersteunen met de gunstige effecten van broccoli? Dan kunnen onze Detoxifying Broccoli Seed Caps een mooie aanvulling zijn op je dagelijks eetpatroon. De caps bevatten naast broccolizaad ook biotine en choline, die beide eveneens bijdragen tot de instandhouding van een gezonde, mooie huid.