De binnenkant van je lichaam is als het ware een spiegel voor de buitenkant; als je goed zorg draagt voor je binnenkant, zie je dat aan de buitenkant. Gezonde en gevarieerde voeding en veel water drinken zijn dan ook van groot belang. Zo blijft je huid gehydrateerd en krijgt ze de nodige vitamines, mineralen en eiwitten binnen om te stralen.

Hieronder 4 building blocks voor een mooie, stralende huid.

Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van een mooie, gezonde huid. De bekendste vorm van vitamine A is retinol, wat je terugvindt in heel wat skincare en verzorgingsproducten die beloven om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Het is voor je huid echter moeilijk om vitamine A door te laten en op te nemen. Om een mooie huid te bekomen, is het dan ook zinvoller om vitamine A in te nemen via voeding of voedingssupplementen.

Vitamine A is een vetoplosbare vitamine en vind je terug in dierlijke producten, zoals vlees, vis en zuivelproducten. Naast vitamine A, is er ook provitamine A of bètacaroteen, een stof die je lichaam zelf nog omzet naar de bruikbare vorm, vitamine A. Provitamine A of bètacaroteen vind je terug in heel wat groenten en fruit. 

Bronnen van vitamine A: eieren, verschillende kaassoorten, boter, tonijn, lever, paling,…

Bronnen van bètacaroteen: wortel, pompoen, zoete aardappel, boerenkool, spinazie,…

Tip: Vitamine A vind je zowel terug in de multivitamine Daily Boost als in het antioxidantenpreparaat High Tech Aox.

Dat water drinken belangrijk is, weet je vast al. Maar ook je huid is gebaat bij het drinken van water. Water houdt je huid gehydrateerd en soepel en zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar je cellen worden getransporteerd en afvalstoffen – die een onzuivere huid kunnen veroorzaken – afgevoerd worden. Het wordt dan ook aangeraden om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken, wat overeenkomt met zo’n 6 à 8 grote glazen.

Tip: vind je het moeilijk om voldoende water te drinken? Wissel af met thee of bruiswater, of voeg een schepje van één van onze Fresh Shakes toe aan 1,5 liter water om het een frisse smaak te geven.  

Ook vitamine C is een belangrijke vitamine voor je huid. Vitamine C draagt bij tot de normale vorming van collageen in ons lichaam en bijgevolg tot het behoud van een gezonde, soepele huid. Collageen is namelijk een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en de elasticiteit van onze huid. Onze eigen productie van collageen neemt af vanaf de leeftijd van 25 jaar, dus dan is het extra belangrijk om de aanmaak ervan te stimuleren met behulp van vitamine C. 

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine die je terugvindt in heel wat groenten en fruit. 

Bronnen van vitamine C: paprika, zwarte bessen, spruitjes, boerenkool, kiwi, aardbeien, rode kool, spinazie, sinaasappel,…

Tip: Vitamine C vind je o.a. in hoge dosis terug in Super C Boost en in ons collageensupplement, Anti.aging.powder.

Een vierde key ingredient voor je huid zijn eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen van zowat alles in ons lichaam. Ook onze huid, ons grootste orgaan, is opgebouwd uit eiwitten. Wil je dus een mooie, gezonde en stevige huid, dan is het belangrijk om dagelijks voldoende eiwitten in te nemen. Aangeraden wordt om elke dag ongeveer 1 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht in te nemen. Weeg je dus bijvoorbeeld 60 kg? Dan neem je best zo’n 60 gram eiwitten per dag in. 

Eiwitten zijn terug te vinden in vlees, vis en eieren, maar ook in sojaproducten, peulvruchten – zoals erwten – en noten. 

Tip: onze pure eiwitshakes zijn een handig hulpmiddeltje om je huid te ondersteunen met eiwitten.   

Het Smart Nutrition Project is een slim en kort voedingsprogramma waarbij we inzetten op een gezonde levensstijl en onze huid ondersteunen met vitamines, mineralen en eiwitten. Meer weten? Lees onze blogpost over het Smart Nutrition Project