Let's Go Home

Onlangs overkwam het me weer: ik wandelde door een bloemenperk met geraniums en rozen-struiken en waande me op slag weer in de gezellige bloemenwinkel van mijn oma in Spanje. - Miriam, logistiek manager RainPharma

Een gevoel dat je allicht bekend in de oren klinkt. En die link tussen geuren en emoties is ook wetenschappelijk aangetoond. Simpel uitgelegd: ons reukorgaan staat in directe ver- binding met het limbisch systeem, het deel van onze hersenen dat ons gedrag beïnvloedt en een belangrijke rol speelt bij emoties en het langetermijngeheugen.

Met de juiste geur roep je dus bepaalde gevoelens op of dompel je jezelf onder in een specifieke sfeer. Dat is precies waar het in de Aromatherapy Essentials collectie om draait. Met pure geuren maken we van jouw huis een thuis: een plek waar jij je geborgen voelt en die anderen warm welkom heet, een plek waar je helemaal tot rust komt maar ook nieuwe energie en inspiratie vindt.

Klinkt interessant? Zoals je dat van RainPharma gewoon bent, doen we beroep op de natuur om die unieke geurervaringen te creëren. Pure essentiële oliën uit bloemen, planten en kruiden vormen de basis van de Aromatherapy Essentials collectie. Op pagina 6 leggen we je uit wat essentiële oliën precies zijn en waarom we er zo gek op zijn. RainPharma gebruikt enkel de pure essentiële olie. We leren jou op pagina 8 hoe je die herkent.

Onze collectie telt ondertussen bijna 30 verschillende geuren: van toegankelijk tot complex, van bloemig of fruitig tot houtig of kruidig, van verfrissend tot verwarmend. Vanaf pagina 13 ontdek je niet alleen al onze geuren, maar leer je ook meer over de specifieke eigen-schappen en krachten die aan elke essentiële olie worden toegeschreven.

Ook om die geurervaringen tot bij jou te brengen, kiezen we voor de natuurlijke weg. Naast pure essentiële oliën vind je in de Aromatherapy Essentials collectie een reeks natuurlijke Room Sprays en plantaardige Skin Washes. Op pagina 40 maken we je wegwijs in deze drie productgroepen.

Wil jij van je huis ook een geurige thuis maken? In een RainPharma winkelpunt kan je al onze geuren zelf ruiken en proberen. Wedden dat deze geurige ontdekkingsreis heel wat emoties en herinneringen opwekt? Let’s go home!

Geuren creëren de juiste sfeer
Lekker lui in de zetel of helemaal zen op je yogamat, creatief achter het fornuis of zingend en swingend onder de douche. Je huis is de plek waar je helemaal jezelf kan zijn. Tegelijk wil je ook dat je vrienden en familie zich hier thuis voelen. Een eetkamer die uitnodigt om de benen onder tafel te schuiven, een knus salon dat de beste gesprekken aanwakkert of een logeerkamer die de zoetste dromen garandeert. Een gepast geurtje is hierbij een klein maar belangrijk detail.

Geuren roepen immers emoties op en dompelen je onder in een sfeer. Ze hebben een behoorlijke impact op je welzijn. Ze geven je humeur een boost, ze halen herinneringen naar boven, ze heten je gasten warm welkom of ze helpen om de lucht in huis te zuiveren.

Je kan er dus best voor zorgen dat je huis of de omgeving waar je je bevindt een lekkere geur heeft. Warm, kruidig en rustgevend of fris, fruitig of oppeppend. Met de juiste geur kan je een groot effect bereiken. Essentiële oliën geven elke ruimte in huis een persoonlijke natuurlijke geur.

Wat is een essentiële olie
Essentiële oliën bevatten aromatische stoffen en bevinden zich in de verschillende onderdelen van planten. Deze stoffen geven de planten hun kenmerkende geur. Het zijn complexe mengsels van meer dan 100 verschillende stoffen. De olie is vloeibaar op kamertemperatuur, vetoplosbaar en vluchtig. Wanneer je een flesje laat open-staan, of bij verhitting, zal de essentiële olie vervliegen.

Essentiële oliën worden gewonnen uit planten, bloemen, fruitsoorten of bomen. Afhankelijk van de plant, worden ze uit verschillende delen gewonnen: het hout (cederhout), de wortels (gember), de schors (kaneel), de bloem (ylang ylang), de bladeren (eucalyptus), de vrucht (anijs), de schil (sinaasappel), ...

Planten gebruiken hun geuren om te communiceren met hun omgeving. Ze zorgen bijvoorbeeld voor aantrekking, groei of bescherming. Die geuren hebben echter ook een invloed op ons, zowel emotioneel als fysiek en zelfs intellectueel. Ze roepen herinneringen op, verminderen onrust of stress, bevorderen de concentratie of verdrijven angst. Of ze zijn ook heel praktisch toe te passen omwille van hun zuiverende of antibacteriële effect, om insecten af te weren, of om krampen te stillen.

Door hun hoge concentratie aan werkzame bestanddelen, zijn essentiële oliën enorm krachtige stoffen. Een paar druppeltjes volstaan al om het gewenste effect te bekomen.

Uit één plant kunnen verschillende essentiële oliën gewonnen worden. Neem nu de sinaasappelboom als voorbeeld. Essentiële olie van sinaasappel komt uit de schil van de vruchten. Uit de bloesems komt de essentiële oliën van neroli, ook gekend als oranjebloesem. Essentiële olie van petitgrain komt dan weer uit de bladeren van de sinaasappelboom.

WAT BEPAALT DE KWALITEIT?
Een essentiële olie kan je een beetje vergelijken met wijn. De kwaliteit en de opbrengst wordt bepaald door een hele reeks factoren, zoals onder andere de groeiplaats, de grond, de hoeveelheid zon, de extractiemethode en de opslagcondities. Dit heeft natuurlijk ook een invloed op de geur en de efficiëntie van de essentiële olie. Zo zal tijm uit België een heel andere essentiële olie voortbrengen dan tijm uit Zuid-Frankrijk. Tijm die groeit op zeeniveau is verschillend van tijm uit de bergen.

WAAROM ZIJN RAINPHARMA ESSENTIËLE OLIËN ZO KWALITATIEF?
Wij kiezen steeds voor de meest actieve vorm en niet voor de goedkoopste basisgrondstof. Bij lavendel is er bijvoorbeeld een verschil tussen lavandin (een hybride vorm) of echte lavendel. Enkel die laatste heeft de verfijnde geur en de gewenste therapeutische werking.

Daarnaast gebruiken wij enkel de pure essentiële olie. Vaak wordt de pure (en dus dure) vorm van de essentiële olie verdund om de prijs te drukken. De prijs wordt bepaald door de gebruikte essentiële olie en is afhankelijk van hoe moeilijk of makkelijk het is om de nodige essentiële olie uit de plant, de bloemen of het kruid te halen. Is de opbrengt van een bloem, plant of kruid laag en is de extractie een arbeidsintensief proces? Dan zal de prijs hoger liggen.

HOE HERKEN JE EEN VERDUNDE OLIE?
Soms worden essentiële oliën verdund met chemische bestanddelen. Dit geeft een onnatuurlijke scherpe geur aan de olie en zorgt ervoor dat de therapeutische werking verloren gaat. Essentiële oliën zijn zo krachtig omdat ze een hoge concentratie aan werkzame bestanddelen bevatten. Als je die verdunt, is het logisch dat ook de werking minder goed is.

Daarnaast worden veel essentiële oliën aangelengd met een vette olie. Je kan dit makkelijk testen door een druppel olie op een blad papier te leggen. Verdampt het volledig? Dan heb je een kwalitatieve, pure essentiële olie. Blijft er een vette plek over? Dan is de olie aangelengd. Deze verdunde/chemische varianten wil je niet in huis, en zeker niet op je huid.

Is de olie die je in de winkel ziet verrassend goedkoop? Hoogstwaarschijnlijk is hij dan aangelengd of vermengd met andere stoffen en oliën.

HOE GEBRUIK JE ESSENTIËLE OLIËN?
De twee meest voorkomende manieren om essentiële oliën therapeutisch in te zetten zijn via contact met de huid of via inademing.

1. CONTACT MET DE HUID

Om een stof door de huid te kunnen opnemen, moet het gaan om een kleine molecule die lipofiel (vetoplosbaar) is. Essentiële oliën voldoen aan deze voor-waarden, waardoor ze dus heel gemakkelijk opgenomen worden door de huid. Dankzij de fysieke eigenschappen van de olie, hebben ze een heel grote beweeglijkheid in het lichaam, vooral in de huid en de vetweefsels. Breng echter nooit pure essentiële olie rechtstreeks aan op de huid. Verdun het steeds in een vette olie, ook wel een dragerolie genoemd. Zo kan je de essentiële olie beter verspreiden en heb je ook minder risico op huidirritatie. Bovenop de therapeutische werkingen van de essentiële olie, speelt ook de drager-olie een belangrijke rol. Ze is verzachtend, hydraterend of vult tekorten aan in de huid. Daarnaast is het ook belangrijk om een goede olie te kiezen zodat de absorptie van de essentiële olie optimaal is. Zo bevat onze Professional Massage Oil onder andere zoete amandelolie, druivenpitolie, teunisbloemolie, sojaolie, jojoba-olie, arganolie en zonnebloemolie.

Hoe kan je de opname van de essentiële olie verbeteren? Er zijn verschillende manieren om de opname van een essentiële olie te verbeteren. Zo neemt een warme huid de olie beter op dan een koude huid. Daarnaast is het beter om de olie aan te brengen op een vochtige huid, bijvoorbeeld na het douchen, dan op een droge huid. Het kan ook helpen om de huid te bedekken na het aanbrengen. Tot slot heeft ook de olie waarin je de essentiële olie verdunt een invloed op de opname.

2. INADEMING

De eenvoudigste en snelste methode om essentiële olie toe te passen, is door inademing via de neus. Zet bijvoorbeeld een geurverstuiver in de ruimte om de olie te verspreiden. Er zijn heel veel soorten verstuivers, maar de beste kwaliteit zijn diegenen die de olie koud kunnen verdampen. Zo behoudt die het meeste van zijn kracht. De RainPharma Aroma Diffuser verstuift het water en de olie via ultrasone golven. Er komt dus geen verbranding aan te pas, waardoor de werking van de essentiële olie gegarandeerd blijft.

Elke geur zijn eigen afwerking
Essentiële oliën kan je onderverdelen in negen aroma- families, elk met hun specifieke therapeutische werking. Binnen een aromafamilie is de samenstelling van de essentiële olie grotendeels gelijk, waardoor de aroma-therapeutische werking vaak gelijkaardig is. Welke geur je kiest, hangt dan af van jouw voorkeur.

CITRUSGEUREN
Essentiële olie van citrusgeuren wordt voornamelijk gewonnen uit de persing van de schillen van citrusvruchten. De olie bevindt zich in de schil en wordt uitgeperst. Citrusgeuren staan bekend om hun vitaliserende en oppeppende werking. Het zijn echte moodboosters, die je helpen om ’s morgens de dag op een vrolijke noot te starten. Daarnaast werken ze ook extreem zuiverend en verfrissend. Onfrisse geurtjes verdwijnen in een handomdraai dankzij citrusgeuren. Vandaar dat we deze geuren vaak terugvinden in schoonmaakproducten.

Citrusgeuren zijn ideaal voor in de badkamer, het toilet en de keuken.

welke kies jij? Lemon, Lemongrass, Lime, Mandarin, Orange, Pink Grapefruit

BLOEMIGEGEUREN
Deze essentiële oliën ruiken echt naar de bloemen waarvan ze komen. Bloemengeuren staan bekend om hun rustgevende en troostende werking. Wil je iemand een gerust gevoel geven? Dan zijn bloemengeuren ideaal. Sommige essentiële oliën van bloemen zorgen eerder voor een romantische of zinnenprikkelende sfeer. Ylang Ylang zou zelfs een afrodisiacum zijn. Verder worden deze bloemige geuren vaak ingezet bij huidproblemen omwille van hun herstellende en regulerende eigenschappen.

Bloemengeuren zijn ideaal voor in de badkamer, de slaapkamer en woonkamer.

Welke kies jij? Geranium, Lavender, Ylang Ylang, Rose

KRUIDACHTIGE GEUREN
Het zijn frisse, groene en grasachtige lentegeuren die verkregen worden uit de bloeiende planten of kruiden. Ze zorgen voor een positieve mindset en kunnen aanmoedigen en motiveren. Deze kruidachtige geuren staan ook bekend om hun zuiverende eigenschappen.

Kruidachtige geuren zijn ideaal voor de keuken en het bureau.

Welke kies jij? Basil, Rosemary, Thyme, Sage

KAMFERACHTIGE GEUREN
Kamferachtige geuren staan bekend om hun effect op het ademhalingssysteem. Het zijn sterke geuren, die zuiverend en stimulerend zouden werken. Soms worden ze door hun frisse ondertoon ook wel ondergebracht in de muntfamilie. Eucalyptus kan zo heel wat verlichting geven bij verkoudheden en luchtwegklachten.

Kamferachtige geuren zijn ideaal voor de badkamer en wellnessruimte.

Geur: Eucalyptus

OOSTERSE GEUREN
Je kan je waarschijnlijk meteen inbeelden hoe deze geuren ruiken. Deze essentiële oliën hebben een diepe en rijke geur, altijd met een warme ondertoon. Ze zijn een beetje rokerig, houtachtig en zoet. Omdat ze zorgen voor een intieme, comfortabele sfeer, worden ze vaak gebruikt bij meditatie.

Oosterse geuren zijn ideaal voor de badkamer en de slaapkamer.

Geur: Frankincense

KRUIDACHTIGE GEUREN
Kruidachtige geuren zijn niet te verwarren met kruidachtige geuren. Waar die laatste fris en groen ruiken, zijn kruidachtige geuren warm en intens. Deze essentiële oliën zouden een stimulerend effect hebben.

Kruidachtige geuren zijn ideaal voor de woonkamer of keuken

Welke kies jij? Anise, Black Pepper, Cinnamon, Clove, Ginger

MUNTGEUREN
Muntachtige essentiële oliën worden gewonnen uit de bloeiende planten en hebben sterke en verfrissende aroma's. Ze zouden daardoor ook een verkoelend en vitaliserend effect hebben en voor alertheid zorgen.

Muntachtige geuren zijn ideaal voor de douche en in het bureau

Geur: Peppermint

HOUTGEUREN
Deze essentiële oliën worden gewonnen uit de naalden, takken of het hout van bomen. Wanneer je deze geuren ruikt, waan je je in het bos. De geuren zijn warm, comfortabel en vooral kalmerend.

Houtgeuren zijn ideaal voor de binnentuin, de woonkamer of het terras.

Welke kies jij? Pine, Cedarwood

AARDGEUREN
Deze essentiële oliën hebben de typische geur van vochtige aarde, omdat ze worden gewonnen uit gedroogde bladeren en wortels. Hun aroma is zacht en mysterieus.

Aardgeuren zijn ideaal voor de slaapkamer of yoga ruimte.

Geur: Patchouli

BLENDS
In onze selectie essentiële oliën vind je individuele, pure geuren. Die kan je apart gebruiken, of je kan ze combineren. Daarnaast stelden we ook zelf een aantal kant-en-klare blends samen

1. BONJOUR EN BONSOIR
We ontwikkelden twee premium geurlijnen op basis van pure, essentiële oliën: Bonjour, om energiek en geïnspireerd aan de dag te beginnen en Bonsoir, om heerlijk ontspannen de nacht in te gaan.

De essentiële oliën in Bonjour geven je een instant energie-boost. Ze staan bekend om hun stimulerende en opbeurende eigenschappen. Het pittige, anijsachtige aroma trakteert je op een verkwikkende geursensatie.

Bonsoir helpt je om een drukke dag in harmonie af te sluiten. De bloemige, balsemende geur van deze kostbare mix van essentiële oliën dompelt je onder in een heerlijk geurende, weelderige rust. Perfect om helemaal ontspannen in slaap te vallen.

2. MAGIC 11
Speciaal voor onze fans ontwikkelden we Magic 11, een magische wintergeur op basis van maar liefst 11 essentiële oliën. Het resultaat is een warm, vrolijk en rustgevend aroma. Met deze betoverende blend geef je elke ruimte een magische touch zodat iedereen zich warm welkom voelt.

3. PURE NATURE BY PASCALE NAESSENS X RAINPHARMA
RainPharma en Pascale Naessens sloegen de handen in elkaar. Samen creëerden ze Pure Nature Blend, met zorg samengesteld door Pascale en met liefde en vakmanschap gebotteld door RainPharma. Pure Nature by Pascale Naessens x RainPharma is een krachtige, maar tegelijk elegante en vrouwelijke geur die aardse en bloemige noten samenbrengt. Vetiver stimuleert om te aarden. Black Pepper vormt de overgang tussen aards en bloemig en levert positieve energie. Enkele florale noten zorgen voor rust en balans met een verleidelijk speels accent. Een gelukzalige geur die zorgt voor binnenpretjes.

Welke geur is geschikt voor jou

Vandaag zijn we vaak meer vertrouwd met synthetische geuren en smaken dan met de oorspronkelijke, natuurlijke variant. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die liever aardbei-snoepjes eten dan echte aardbeien. Voor zowel geuren als smaken geldt dat we ze met de tijd meer waarderen.

Essentiële oliën zijn zeer complexe mengels. ‘Beginners’ zullen eerder kiezen voor Orange, Lemongrass of Eucalyptus.

‘Gevorderden’ neigen meer naar Rosemary, Sage of Lavender. De echte ‘kenners’ vallen dan weer voor de complexe geuren als Anise, Ylang Ylang of Geranium. Neem je tijd om de finesse en veelzijdigheid van de geuren te ontdekken.

Eén ding staat vast: eens je gewoon bent aan natuurlijke geuren, is de kans klein dat je nog teruggrijpt naar de synthetische vari-anten.

HOE KIES JE JOUW GEUR UIT

 • Op basis van de specifieke eigenschappen van een plant, bloem of kruid binnen de aromatherapie.
 • Op basis van een persoonlijke voorkeur maar net zo goed volgens je humeur of stemming op een specifiek moment.
 • Op basis van het bedrag dat je wilt spenderen. De prijs wordt bepaald door de gebruikte olie.
 • Op basis van het type geurintensiteit. Geuren als citroengras en tijm zijn sterk en intens en laten de hele ruimte geurig achter. Geuren als sinaasappel en den zijn dan weer subtieler.

Hoe gebruiken wij essentiële oliën?

  1. Aroma diffuser 
   Eerst en vooral zijn er onze pure essentiële oliën. Je kan ze gebruiken om je huis natuur- lijk te parfumeren met behulp van de Aroma Diffuser, en om onze neutrale verzorgingsproducten te voorzien van een heerlijk geur-tje. Afhankelijk van je stemming, de sfeer of het gewenste effect, kies je een bepaalde geur. Of gewoon omdat je het lekker ruiken vindt.Vul je Aroma Diffuser met water en voeg er een paar druppeltjes essentiële olie aan toe. Een druk op de knop en er verspreidt zich een witte, droge, koele mist die de kamer vult met een heerlijke geur. Je kan kiezen om één pure geur te gebruiken, een blend die wij samenstelden of om je eigen blend te maken met de geurtjes die jij lekker vindt. Laat je creativiteit de vrije loop
  2. Natural Room Sprays
   Daarnaast zijn er onze Natural Room Sprays. Hiermee verstuif je instant geurige vleugjes natuur in huis. Een paar keer sprayen en je bent klaar. Is je flesje leeg? Dan kan je het makkelijk bijvullen met Natural Room Spray Liquid, een trechtertje en je favoriete essentiële olie. Doe 2,5 tot 5 ml essentiële olie bij de vloeistof, afhankelijk van de gewenste geursterkte
  3. Skin Washes
   De essentiële oliën vormen de basis van onze natuurlijke Skin Washes. Kies je geurtje uit al naargelang het moment van de dag. Orange werkt heerlijk opwekkend ’s morgens, terwijl Lavender ideaal is voor een rustgevende avonddouche. Peppermint verfrist na het sporten, en BlackPepper werkt heerlijk verwarmend. We raden aan om flessen Skin Wash niet één voor één te gebruiken, maar om verschillende geuren onder de douche te zetten, zodat je een passende keuze voor dat moment kan maken.
  4. Eindeloos
   Je kan eindeloos variëren. Kies je producten in de Aromatherapy Essentials lijn en voeg jouw favoriete essentiële olie toe.

Maak van je huis een thuis

Je huis is een mooie plaats waar je je thuis wil voelen. De juiste geur doet hier al wonderen, maar ook visueel en gevoelsmatig is het belangrijk dat je een plek creëert waar je tot rust kan komen. Door je huis te vullen met mooie spullen die je blij maken, creëer je een hoogstpersoonlijk plekje waar je je goed voelt en jezelf kan zijn, een reflectie van jouw karakter die anderen uitnodigt in jouw wereld. Onze producten vormen de ultieme finishing touch voor elk interieur: van de inkom- hal tot de slaapkamer en van de badkamer tot de eetkamer. Onze Home accessoires maken het helemaal af. Ontdek ze allemaal.

AROMA DIFFUSER
Met een Aroma Diffuser kan je elk plekje in huis fris laten geuren. Doordat er geen warm water of kaarsen aan te pas komen, is een Aroma Diffuser veiliger voor kinderen en huisdieren. Daarnaast blijft de kwaliteit van de essentiële olie beter bewaard wanneer ze niet verhit wordt. De subtiele mist die uit de Aroma Diffuserkomt, begroet bezoekers op een originele manier. Dankzij het warme witte licht van de ledlampjes, heb je meteen ook een sfeerlampje in huis!

AURORA ESSENTIALS
Met deze leuke doos haal jij de natuur in huis. In deze voordelige startset vind je de zeven populairste geuren uit onze collectie essentiële oliën én drie luxueuze blends. Perfect om eindeloos te variëren en combineren want elk flesje is goed voor zo’n 600 geurige druppeltjes, recht uit de natuur. En dat aan een voordeel van maar liefst 45%!

ALL OVER THE PLACE
Om overal instant geurige vleugjes natuur in huis te hebben, maakten we deze All Over The Place set. Je krijgt 10 verschillende Room Sprays, waarvan 3 blends, die je letterlijk over heel je huis kan verdelen. Van de woonkamer tot de slaapkamer en van de badkamer tot de keuken. Deze set is bovendien 40% voordeliger dan de afzonderlijke Room Sprays.

FULL MOON THEATER
Je favoriete verzorgingsproducten verdienen een ereplekje in huis. Daarom ontwierpen we het Full Moon Theater, een prachtige gouden schaal om jouw RainPharma favorieten mooi te presenteren. Mag deze designtopper ook in jouw interieur schitteren?

SKIN WASHES DUO TRAY
Met Skin Wash Duo Tray geef je twee Skin Washes een vaste plaats naast de wastafel zodat iedereen zijn favoriete geur kan kiezen om de handen te wassen. Of zet naast een lekker geurige Skin Wash een fles Classic Hand & Body Lotion of Prebiotic Skin Lotion klaar voor na het handen wassen.

ROOM SPRAY TRIO TRAY
Van de inkomhal tot de slaapkamer: onze Room Sprays voelen zich in alle kamers thuis. Met de Room Spray Trio Tray geef je ze in elke ruimte een stijlvol plekje. Deze knappe volhouten houder biedt plaats aan drie Room Spray flesjes. Zet hem op het toilet met drie geurtjes zodat je gasten kunnen kiezen hoe ze de ruimte verfrissen. Of plaats de Trio Tray met drie geurtjes in de slaapkamer en kies nu eens voor een ontspannende, dan weer voor een zinnenprikkelende geur.

NEVER ENDING CIRCLE
De stijlvolle zwarte Never Ending Circle is een eyecatcher in elk interieur. Bovendien is deze grote kom van vele markten thuis. Van de keuken als fruitschaal tot een voetbad in de badkamer, puur decoratief of tegelijk ook praktisch om spullen in te bewaren: je kan er letterlijk alle kanten mee uit.

FLEURIGE TOILETTAS
Een luxueuze toilettas die groot genoeg is om echt al je producten mee te nemen, dat is deze RainPharma toilettas! Je kan kiezen tussen 2 verschillende designs: zwart met grafisch zwart-witpatroon of een tropische plantenprint met roze afwerking. Een echte must-have voor in je badkamer of op reis.

BOTTLE HOLDER
Ga je helemaal voor een fotoproof interieur? We ontwierpen speciale houders waarmee je je fles Skin Wash, Prebiotic Lotion of Pure Shampoo stijlvol aan de muur kan bevestigen. Plaats ze naast de lavabo, aan het aanrecht of in de douche.

LUXE DEKEN
Niets leuker dan ’s avonds samen in de zetel ploffen en te ontspannen na een drukke dag. Ons geheimpje om de avond nog gezelliger te maken? Dit luxe deken! De mystieke blauwe kleur zorgt voor een mooi accent in jouw interieur.

VILTEN TAS
Deze grote vilten tas is van alle markten thuis. Gebruik ze als stijlvolle boodschappentas, als verzamelplek om magazines op te bergen, om houtblokken in te leggen naast de open haard of als reistas voor een weekendje weg. De mogelijkheden zijn eindeloos. Waar krijgt jouw tas een plekje?

LINNENMAND
Wij maken onze accessoires graag multifunctioneel. Deze linnenmand kan je gebruiken als wasmand, als opbergmand voor speelgoed, handdoeken of dekens of zelfs als decoratiemand met een grote plant erin.

HANDSOME RINSE-FREE CLEANSER
Met Handsome Rinse-Free Cleanser kies je voor de zachtst mogelijke alcoholgel. Voor de formule gebruiken we alcohol van natuurlijke oorsprong. Daaraan voegen we verschillende hoogwaardige extracten toe, die de gel niet alleen zachter maken voor je handen, maar ook zorgen voor een aangename geur. Zo kunnen je gasten bij het binnenkomen makkelijk hun handen ontsmetten.