Back

RainPharma x Tales By Solid

Duurzaamheid is één van de RainPharma kernwaarden. En ja, wij kunnen altijd nog een stapje verder gaan. Dit jaar gaan wij een partnership aan met Tales By Solid. Eenvoudigweg omdat wij dezelfde waarden delen. Tales by Solid creëerde een prachtige collectie manden met Hadithi zodat elk interieur een frisse touch krijgt. Binnenkort staan deze duurzame manden uit Kenia bij jou thuis.

Op 21 maart kan jij unieke kleurrijke manden scoren, die stuk voor stuk handgemaakt werden door Keniaanse vrouwen in de regio Kasigau, rijk aan biodiversiteit en wildlife.

De inwoners van Kasigau leven van landbouw. Door de toenemende droogte mislukt de oogst vaak en gaan ze op zoek naar een alternatief inkomen. Als de nood hoog is, duiken al snel milieuonvriendelijke praktijken op, zoals het stropen van wilde dieren en de vernietiging van bossen voor houtskool, hout en meer landbouwgrond om te overleven. Tales by Solid helpt met lokale partner Hadithi vrouwen om over te schakelen naar een nieuwe, duurzame vorm van inkomen vanuit hun creativiteit en vakmanschap. Manden weven is namelijk een vaardigheid die de vrouwen in Kasigau al lang beheersen. Met deze actie geven wij - en jij - een extra boost aan dit project.

De mandjes worden gemaakt met sisal, een plant die daar van nature groeit. In elk mandje leggen de vrouwen hun eigen creativiteit. De kleuren en patronen kiezen ze zelf, waardoor elk mandje echt uniek is. Elke vrouw schrijft haar eigen naam in haar creaties. Eén vrouw maakte het dus speciaal voor jou.

Kom meer te weten over Tales By Solid en hun projecten via hun website talesbysolid.com en op social media via @talesbysolid_