Back

Over ons

RainPharma is een Belgisch bedrijf, en daar zijn we trots op. Wij bedenken en maken producten voor een stralende huid, een gezond gewicht en een sterk lichaam. Onze producten zijn de ultieme finishing touch voor elk interieur: van de inkomhal tot de slaapkamer en van de badkamer tot de eetkamer. Wij willen dat jij je thuis comfortabel voelt en volop kan genieten van je me-time, terwijl je jouw geliefden en gasten een warm welkom geeft.

 

Als pas afgestudeerde gaat Dominique Bastin aan de slag in het wellnesscentrum bij zijn vader. Hij stelt zich meteen heel wat vragen bij de gezondheids- en verzorgingsproducten die hij in de winkelrekken aantreft. Waarom worden er zoveel producten op de markt gebracht die eigenlijk niet echt bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van mensen? En waarom voeren we producten aan van de andere kant van de wereld als we die net zo goed hier kunnen produceren?

Vragen als deze en de zoektocht naar antwoorden daarop leiden ertoe dat hij in 2006 RainPharma opricht. Bij de start bracht Dominique twee voedingssupplementen op de markt, vandaag is RainPharma een holistisch merk met een uitgebreide collectie. Van supplementen en shakes over huidverzorging en make-up tot essentiële oliën en huisparfums. 

De missie en de visie waarmee Dominique Bastin RainPharma oprichtte, bepalen tot op vandaag de waarden waar we voor staan. no-nonsense producten voor een mooie huid, een gezond gewicht, een sterk lichaam en een geurige thuis.

Ons hoofdkantoor in Herent is het kloppend hart van RainPharma. Hier ontstaan ideeën voor nieuwe producten. Vervolgens worden die ideeën in formules gegoten en worden de producten geproduceerd. Hiervoor werken we samen met lokale productieateliers om de keten zo kort mogelijk te houden.

Ook voor de verpakking kiezen we voor Belgische bedrijven. De afstand die een afgewerkt en verpakt product aflegt van de fabriek (die op groene stroom draait) tot jouw voordeur is nooit meer dan twee uur rijden en wellicht veel minder. Dankzij de geconcentreerde formules beperken we het transport ook zoveel mogelijk.

Zijn we 100% Belgisch? Strikt genomen niet. De meeste ruwe grondstoffen en sommige verpakkingen of accessoires komen van buiten onze landsgrenzen. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat België een klein land is en de grondstoffen beperkt zijn. We kunnen nu eenmaal niet alles met witloof maken. Dat geldt ook voor het bekendste Belgische product, chocolade. Cacaobonen groeien niet in België maar toch beschouwen we onze chocolade als een écht Belgisch product. Hoe dan ook, kiezen we altijd voor de kortst mogelijke afstand. Wat we niet in België vinden, proberen we eerst in onze buurlanden te vinden en we geven hoe dan ook de voorkeur aan Europese grondstoffen.

 

We kiezen heel bewust voor een holistische aanpak, van binnen naar buiten, om je zo goed mogelijk te voelen. Wanneer je je lichaam langs de binnenkant verzorgt, zal zich dat aan de buitenkant vertalen. Een gezond lichaam en een stralende huid starten van binnenuit. 

Je zou het kunnen onderverdelen in vier stapjes.

Stap 1 zijn de voedingssupplementen. RainPharma begon met een aantal voedingssupplementen en die vormen nog steeds de basis van al onze huidverzorgings- en voedingsprogramma's. Ze zijn als het ware de wortel van een gezond en mooi lichaam.

In stap 2 volgen de eiwitshakes. Ze zorgen voor kracht en verstevigen de basis, zoals de stengel van een bloem. Alleen zo kan je verder bloeien. 

Stap 3 is onze huidverzorgingslijn. Het gaat om alles wat je langs de buitenkant ziet. Dit zie je als allereerste en wil je daarom ook zo lang mogelijk bewaren en mooi houden. Onze producten ondersteunen je hierin, letterlijk van kop tot teen. Hierbij voegen we nu ook de make-uplijn aan toe. 

Stap 4 is onze aromatherapielijn. Geuren zijn erg belangrijk en hebben een enorme invloed op je stemming. In onze collectie vind je daarom ook een uitgebreide lijn van essentiële oliën, Room Sprays en alles wat daar bijhoort.

Als we kijken naar wat belangrijk is voor RainPharma, zien we dat duurzaamheid letterlijk in ons DNA zit. Om verder invulling te geven aan de duurzaamheidsthema's die ons nauw aan het hart liggen, koppelden we onze waarden aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. 


We kiezen voor geconcentreerde formules die zuinig in gebruik zijn. Het bekendste voorbeeld daarvan zijn onze RainPharma Skin Washes. Wist je dat een klassieke douchegel eigenlijk vooral bestaat uit water dat ingedikt wordt zodat je een gel of crème krijgt? Al dat water zorgt niet alleen voor heel wat nodeloos transport, maar ook voor een formule waarvan je veel meer moet gebruiken voor hetzelfde resultaat. Gevolg? Jij moet sneller een nieuwe fles kopen, er is veel meer transport nodig en ook nog eens veel meer afval. Zonde, want water komt gewoon uit de kraan, dus waarom zouden we het in flessen stoppen en transporteren?

Met de RainPharma Skin Washes kiezen we voor supergeconcentreerde formules die geen water bevatten (behalve het water dat van nature in bepaalde ingrediënten zit). Water voeg jij zelf toe door simpelweg de kraan open te draaien.

Een druppel RainPharma Skin Wash volstaat al om je handen te wassen. Een half tot een volledig pompje is genoeg om je lichaam van kop tot teen te wassen. Dat wil zeggen dat een klein flesje RainPharma Skin Wash van 100 ml overeenstemt met 1 liter van een klassieke douchegel. Onze grote 500 ml flessen staan gelijk aan maar liefst 5 liter. In onze collectie vind je flesjes van 60 ml tot 1 liter: je kan zelf kiezen welk formaat voor jou de beste keuze is.

Goede ingrediënten vormen de basis. We werken zoveel mogelijk met lokale grondstoffen uit België en Europa. Soms moeten we het iets verder van huis zoeken, omdat bepaalde tropische ingrediënten nu eenmaal noodzakelijk zijn voor de werkzaamheid van een formule en ze hier simpelweg niet groeien. Maar wanneer we sinaasappels nodig hebben, kiezen we bijvoorbeeld voor Spanje en niet voor Argentinië. Die laatste optie zou wel goedkoper zijn, maar we willen onze transportkilometers zo laag mogelijk houden. Bovendien hebben we meer controle over de herkomst en de kwaliteit van onze producten wanneer we voor Europese grondstoffen kiezen en zijn we ook zekerder dat de arbeidsomstandigheden in lijn zijn met de waarden van RainPharma. Omdat de kilometers beperkt zijn, zijn de levertijden ook korter en wordt het transport minder snel verstoord.

Net zo belangrijk als de ingrediënten die we gebruiken, zijn de ingrediënten die niet in onze producten zitten. Zo gebruiken we voor onze scrubs nooit microplastics, maar kiezen we voor natuurlijke alternatieven zoals ruwe rietsuiker of oliebolletjes uit jojoba. Voor onze zonnecrème kozen we voor een volledig minerale filter.

We willen onze producten ook zo plantaardig mogelijk maken. We gebruiken enkel dierlijke ingrediënten die puur functioneel zijn en waarvoor geen plantaardig alternatief bestaat dat even goed is. Het aantal producten in onze collectie dat niet 100% vegan is, is vandaag beperkt tot vier supplementen en enkele eiwitshakes. Zo bevat Dynamic Q10 bijenwas, gebruiken we visolie voor Ultra Omega 3 en Omega Zen, zit er viscollageen in A.A.P. en zijn sommige van onze eiwitshakes op basis van wei-eiwitten en die worden gemaakt van koemelk. We willen dat zoveel mogelijk mensen onze producten kunnen gebruiken en we werken dan ook constant om de formules nog beter te maken.

 RainPharma is een hechte en diverse familie waarin iedereen zichzelf kan zijn en samen kan groeien. Iedereen heeft iets bij te dragen en we gunnen iedereen succes.

Gender-neutraliteit en gelijkheid zitten in het DNA van RainPharma. Ook met onze producten willen we deze waarden overbrengen. Je huid dagelijks reinigen en verzorgen is niet iets typisch vrouwelijk, al heerst die overtuiging in onze Europese cultuur nog steeds. Elke huid heeft verzorging nodig. Daarom creëren wij producten en behandelingen die voor elk huidtype en elk huidprobleem een oplossing kunnen bieden.

Eind 2022 lanceerden we onze natuurlijke make-uplijn. Nog meer dan reinigings- en verzorgingsproducten voor de huid, krijgt make-up het label “vrouwelijk” opgeplakt. Met onze campagne laten we zien dat ook dit idee helemaal voorbijgestreefd is. Mannen en vrouwen schitteren op de foto’s als de mooiste versie van zichzelf. We zien er tenslotte allemaal graag goed uit, toch?

Sinds het prille begin doen we regelmatig beroep op maatwerkbedrijven, in de eerste plaats voor het samenstellen van giftboxen. Hun expertise en flexibiliteit zorgen er samen met de lokale verankering voor dat we graag met hen samenwerken. We zijn blij en trots dat we op deze manier mensen die moeilijk(er) toegang hebben tot de arbeidsmarkt maatschappelijk kunnen betrekken. 

Maar we gaan nog een stapje verder. Sinds jaar en dag werven we bij RainPharma ook mensen aan via IBO-trajecten (individueel beroepsopleidingstraject). Een systeem dat mensen die het moeilijk hebben om vast werk te vinden de kans geeft om een in-house beroepsopleiding op de werkvloer te volgen.