Let's Balance

We weten allemaal wat gezond eten en leven met ons doet. Zelf voel ik het ook: als ik de juiste keuzes maak op mijn bord, goed slaap en voldoende beweeg dan zit ik lekker in mijn vel, bruis ik van energie en straalt mijn huid. Redenen genoeg om die goede gewoontes vol te houden, zou je denken, en niet (al te vaak) in de verleidingsval van snoepjes en koekjes en veel te laat series bingewatchen, te trappen. Toch is het in de praktijk, zelfs voor mij, niet altijd zo makkelijk als het klinkt. Gelukkig sta je er dankzij RainPharma niet alleen voor. In de eerste pagina’s van deze brochure lichten we de RainPharma filosofie en aanpak uitgebreid toe. Om de beste versie van jezelf te worden, werken we bij RainPharma altijd van binnen naar buiten: je bent wat je eet dus komt het erop aan je lichaam de juiste bouwstenen te geven. Dat begint uiteraard met gezonde voeding. Daarom ontwikkelden we twee bijzondere voedingsprogramma’s, geschikt voor iedereen die werk wil maken van een gezond gewicht en een gezonde levensstijl nastreeft. Op pagina’s 6 tot 11 stellen we jou het Balance Program en het Smart Nutrition Project voor: goed voor een drastische ommekeer of een kickstart naar een duurzame gezonde levensstijl. Maar ook wanneer je gezond eet en een gezond gewicht hebt, is het een goed idee om je lichaam te ondersteunen met extra eiwitten en voedingssupplementen. Op pagina 13 vertellen we je waarom eiwitten zo belangrijk zijn voor je lichaam, je spieren en je huid en hoe je er met RainPharma shakes voor zorgt dat je voldoende kwalitatieve eiwitten binnen krijgt. Ook onze voedingssupplementen ondersteunen onze programma’s en een gezonde levensstijl. We ontwikkelden een volledig programma dat orthomoleculair is samengesteld, met de juiste hoeveelheden en de juiste vorm op het juiste moment. Van pagina 16 tot 47 maken we je wegwijs in onze collectie supplementen en leer je waarom ze zo belangrijk zijn. Om jou makkelijk op weg te zetten, hoort bij elk programma een voordelige startbox. Daarnaast zijn er ook nog heel wat andere voordeelpakketten te scoren. Je ontdekt ze allemaal vanaf pagina 50. Omdat gezonde voeding de basis vormt van al onze programma’s, creëerden we een RainPharma kookboek boordevol lekkere, makkelijke en gezonde recepten, ook voor wie niet op dieet is. Dat maakt het - zowel voor jou als voor mij - nét iets makkelijker om die goede gewoontes vol te houden. Ben jij klaar voor een gezonde levensstijl? Let’s Balance.

 

Onze filosofie Inside Out

Laat ons jou eerst even meenemen in onze filosofie. RainPharma maakt natuurlijke producten, die geschikt zijn voor iedereen en die je mooi en gezond houden of maken, vanbinnen en vanbuiten. Je zou het kunnen onderverdelen in vier stapjes. Stap 1 zijn de voedingssupplementen. RainPharma begon met een aantal voedingssupplementen, en die vormen nog steeds de basis van al onze huidverzorgings- en voedingsprogramma’s. Ze zijn als het ware de wortel van een gezond en mooi lichaam. In stap 2 volgen de eiwitshakes. Ze zorgen voor kracht en verstevigen de basis, zoals de stengel van een bloem. Alleen zo kan je verder bloeien. Stap 3 is onze huidverzorgingslijn. Het gaat om alles wat je langs de buitenkant ziet. Dit zie je als allereerste, en wil je daarom ook zo lang mogelijk bewaren en mooi houden. Onze producten ondersteunen je hierin, letterlijk van kop tot teen. Stap 4 is onze aromatherapielijn. Geuren zijn erg belangrijk en hebben een enorme invloed op je stemming. In onze collectie vind je daarom ook een uitgebreide lijn van essentiële oliën, room sprays en alles wat daarbij hoort. Ze gaan een stapje verder dan jezelf, en zorgen ervoor dat je omgeving net zo mooi en aangenaam is als je lichaam. We kiezen heel bewust voor een holistische aanpak, van binnen naar buiten, om je zo goed mogelijk te voelen. Wanneer je je lichaam langs de binnenkant verzorgt, zal zich dat automatisch vertalen aan de buitenkant. Een gezond lichaam en stralende huid starten van binnenuit.

 

Balance Program een gezonde totaal aanpak

Met het Balance Program begeleiden we al meer dan tien jaar mensen ter ondersteuning van een fit lichaam en een stralende huid. Een tiental jaar geleden waren proteïnediëten ontzettend populair in België en Nederland. Met zo’n klassiek proteïnedieet kan je heel snel heel veel kilo’s kwijtspelen: een aantrekkelijk vooruitzicht voor wie kampt met overgewicht en komaf wil maken met die extra kilo’s, maar we stelden er ons toch wat vragen bij. Is een dieet wel gezond als je enkel shakes en reepjes eet? Leer je dan iets over gezonde voeding zodat je na je dieet op gewicht kan blijven? En wat met alle moeilijk verteerbare eiwitten in dat soort producten, zoals caseïne en gluten? Ook het beeld dat geschept werd, stoorde ons. Alleen maar slanke mensen die blij bijten in een stuk nepchocolade en vrolijk dansen met centimeterlintjes. Iedereen kan natuurlijk gelukkig, mooi en fantastisch zijn ongeacht het cijfertje op de weegschaal. Wel willen wij een goede oplossing bieden voor mensen die op zoek zijn naar een manier om gewicht te verliezen, omdat ze het willen of omdat het echt moet.

compromis. De goede dingen van het proteïnedieet werden behouden, de foute beeldvorming en gekke voedingspatronen met reepjes en koekjes werden geschrapt. Het resultaat is het Balance Program: een totaalconcept waar echte, pure, onbewerkte voeding centraal staat en dat je leert hoe je lichaam werkt en wat je daarvoor best wel en niet eet. Om je spiermassa te beschermen en ervoor te zorgen dat je lichaam op elk moment alle bouwstenen krijgt die het nodig heeft, worden de kwalitatieve RainPharma eiwitshakes en orthomoleculaire voedingssupplementen ingezet ter ondersteuning. Het Balance Program is het perfecte programma met gegarandeerd resultaat. Het is heel eenvoudig en duidelijk, zo slaag je zeker in je doel.

 

OVER ZICHTREKENINGEN EN SPAARREKENINGEN

Wie start met een dieet, wil doorgaans overtollige vetkilo’s kwijtspelen. Laten we die vetreserves even vergelijken met een spaarrekening. Zolang er geld binnenkomt op je zichtrekening, heb je dat spaarpotje niet nodig en blijf je er af. Pas wanneer er niets meer binnenkomt op je zichtrekening, grijp je terug naar wat je opzij gezet hebt. Ons lichaam kan je vergelijken met dit principe. Zolang het voldoende brandstof binnenkrijgt, blijven je vetreserves onaangeroerd. Maar sluiten we de zichtrekening of energie-inname af, dan moet je wel beroep doen op je spaarrekening of vetreserves.

VET VERBRANDEN, SPIEREN SPAREN

Het doel van diëten is dus je overtollige vetreserves aanspreken. Daarom bannen we tijdens de afslankingsfase van het Balance Program koolhydraten even helemaal van het menu. Hierdoor zal je lichaam op zoek gaan naar andere energiebronnen en die vindt het in je vetreserves. Probleem opgelost? Helaas is de realiteit nét iets complexer.

KOESTER JE SPIEREN

Daarom spelen eiwitten een cruciale rol tijdens de afslankingsfase van het programma. Eerst en vooral heeft je lichaam de neiging om je vetreserves te beschermen. Die waren vroeger immers van levensbelang in tijden van schaarste. Wanneer je lichaam minder energie binnenkrijgt, dan zal het ervoor zorgen dat het ook minder energie verbruikt. Tegelijk heeft je lichaam constant eiwitten nodig om goed te kunnen functioneren. Als je lichaam niet genoeg eiwitten binnenkrijgt, zal het die gaan halen uit je spieren, want die zijn opgebouwd uit eiwitten. Om te voorkomen dat je lichaam spieren gaat afbreken, is het belangrijk om steeds voldoende eiwitten te eten. Een eetpatroon dat leidt tot spierverlies, is nooit een goed idee. We hebben onze spieren immers nodig, want zelfs wanneer ze niets doen, verslinden ze calorieën.

GEEN JO-JO EFFECT

Heel wat klassieke proteïnediëten kiezen voor shakes, repen of vervangmaaltijden op basis van minder kwalitatieve eiwitbronnen of overladen je met suikers, caseïne, gluten en allerhande additieven. Volgens ons ontbreekt het dit soort voedingsprogramma’s ook aan een langetermijnvisie. Er wordt immers geen goede basis gelegd: door maaltijden te vervangen door proteïnerepen, dessertjes en pannenkoeken leer je niets over gezonde voeding. Je bent dus snel weer bij af en vaak doet het gevreesde jojo-effect zijn intrede.

MEER DAN 10 JAAR RESULTAAT

Voedingstrends komen en gaan. Het Balance Program is al sinds 2010 een vaste waarde. Van bij de start kiezen we voor een efficiënte, realistische en evenwichtige methode die werkt op lange termijn. Voor we dit holistisch programma op de markt brachten, werd er zeven jaar lang aan gesleuteld en voorbereid. De principes van de begindagen zijn nog steeds dezelfde en we doen geen toegevingen op kwaliteit om het programma commercieel interessanter te maken. De voorbije jaren begeleidden we duizenden mensen naar een gezondere levensstijl. Zij ondervonden de voordelen van het Balance Program letter- lijk aan den lijve: een optimaal gewicht zonder roofbouw te plegen op het lichaam, een stralende huid én een stevige energieboost.

 

Het Balance Program in 1-2-3

Start je met het Balance Program, dan kies je voor een afslankprogramma dat tegelijk een heuse welzijnskuur is. Je volgt het programma onder professionele begeleiding van een RainPharma voedingsconsulent of diëtist die samen met jou de drie fases van het programma doorloopt.

  1. DE AFSLANKINGSPERIODE

In de eerste fase van het Balance Program, werk je aan een optimaal gewicht voor jouw lichaam. Door gezonde voeding te combineren met hulpmiddeltjes als shakes en supplementen, speel je snel je overtollige kilo’s kwijt. Dat zorgt voor een motiverende start! Na 10 dagen kom je de eerste keer op controle, vervolgens elke 14 dagen. Wanneer je je vooropgestelde gewicht bereikt hebt, eindigt de eerste fase. Dat kan al na één week zijn. Hoe dan ook duurt de eerste fase nooit langer dan 12 weken.

  1. DE VERZILVERINGSPERIODE

In de tweede fase schakel je in 9 weken geleidelijk aan over op nieuwe, gezonde voeding. Tijdens de wekelijkse controles vertelt je RainPharma expert je voor welke voedingsmiddelen je moet opletten. Zo ontwikkel je een nieuw, evenwichtig en gezond eetpatroon en zorg je ervoor dat je gewicht stabiel blijft.

  1. DE REGEL VAN TWEE

In de derde en laatste fase van het programma leer je om je nieuwe gewicht en hernieuwde vitaliteit vast te houden. Je komt elke maand langs voor een gewichtscontrole met speciale meetapparatuur. We hanteren een marge van twee kilogram vetmassa. Blijf je binnen deze marge, dan is er niets aan de hand. Ga je even uit de bocht? Dan kan je snel weer bijsturen. Een korte, iets strengere periode brengt je weer op je gewenste gewicht. Door je nieuwe gewicht een jaar lang zo weinig mogelijk te laten schommelen, past je lichaam zich fysiek aan. Zo wordt het makkelijker om in de toekomst dit gewicht te behouden.

 

Smart Nutrition project: duurzaam naar een gezonde levensstijl

Het Smart Nutrition Project is een slim programma dat je laat bruisen van energie, je huid doet stralen en je fitter en lichter in je vel laat voelen. Gezonde, onbewerkte voeding vormt de basis van jouw nieuwe levensstijl. In combinatie met enkele RainPharma hulpmiddeltjes wordt het een pak makkelijker én efficiënter om met je slechte voedingsgewoonten te breken. Het is jouw ondersteuning naar gezonde leefgewoontes op lange termijn. Het voedingsschema is rijk en gevarieerd, de nodige discipline aan de dag leggen, blijft natuurlijk noodzakelijk.

 

Eiwitten

Een gezonde levensstijl vormt de basis en het einddoel van onze programma’s. Ze zijn opgebouwd rond pure, onbewerkte voeding met groenten in een kleurrijke glansrol op je bord. Om je een vliegende start te geven en voor de instandhouding van je spieren, zetten we twee keer per dag onze shakes in. Ze zorgen ervoor dat je lichaam de essentiële aminozuren binnenkrijgt. Eiwitten zijn de bouwstoffen van zowat alles in ons lichaam. We hebben ze nodig voor de opbouw en het behoud van onze cellen, zoals onze spieren en organen, waaronder dus ook onze huid. De bouwstenen van eiwitten zijn aminozuren. Ze worden onderverdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren. De niet-essentiële kan ons lichaam zelf aanmaken, maar voor de essentiële aminozuren zijn we aangewezen op onze voeding. We krijgen ze binnen via vlees, vis en zuivel, maar ook via peulvruchten en granen. De samenstelling en de hoeveelheid essentiële aminozuren verschilt per eiwitbron. Om ervoor te zorgen dat ons lichaam op elk moment alle nodige bouwstoffen heeft, is het belangrijk om te kiezen voor eiwitten van goede kwaliteit en de inname ervan goed te spreiden doorheen de dag. Shakes kunnen daarbij een handig hulpmiddeltje zijn. De RainPharma shakes onderscheiden zich door hun zorgvuldige samenstelling. We gebruiken enkel de meest zuivere eiwitten en onze shakes bevatten geen gluten of caseïne, geen kunstmatige kleurstoffen en geen bewaarmiddelen. Je kan kiezen tussen 16 verschillende shakes in grote, economische verpakkingen. Omdat onze shakes eiwitrijke hulpmiddeltjes zijn, houden wij het meest van onze neutrale Golden Shake. Maar we weten dat een strikt voedingsprogramma volgen niet altijd makkelijk is en een lekkere smaak je kan helpen om het vol te houden. Daarom vind je in ons assortiment ook een brede waaier aan shakes met een smaakje. Ze worden gezoet met stevia of met een minimum aan zoetstoffen. Dat maakt onze shakes een handig bruggetje naar een gezonde levensstijl. Je kan één portie van elke smaak ontdekken in de Proef box.

 

Voor ieder wat wils

RainPharma shakes zijn een makkelijke en gezonde manier om je dagelijkse eiwitopname te ondersteunen. Ze kunnen door iedereen om heel wat redenen en voor verschillende doeleinden ingezet worden.

VOOR SPORTERS

Ben jij een fanatieke sporter? Dan kunnen RainPharma shakes je prestaties ondersteunen. Onze shakes zijn rijk aan eiwitten die bijdragen tot de groei en het behoud van je spiermassa.

VOOR SENIOREN

Ben jij ouder dan 55? Onze eiwitbehoefte neemt toe op latere leeftijd. RainPharma shakes zijn een handig hulpmiddeltje om extra eiwitten in te nemen. Ze helpen je spiermassa te behouden en dragen bij tot de instandhouding van sterke botten.

VOOR EEN STRALENDE HUID

Wil jij een mooie huid? Eiwitten bestaan uit verschillende aminozuren die de bouwstenen zijn van onze cellen en dus ook van onze huid. Eén RainPharma shake levert ongeveer 20 gram eiwitten. Onze shakes kunnen daarom mee ingezet worden in een totaalprogramma dat bijdraagt tot een stralende huid.

ALS TUSSENDOORTJE

Vind je het moeilijk om te weerstaan aan suikerrijke of vette tussendoortjes? Probeer je ongezonde snacks eens te vervangen door een RainPharma shake.

ALS SNEL ONTBIJT

Vind je het moeilijk om tijd uit te trekken voor een gezond ontbijt? Een RainPharma shake kan een makkelijk en snel alternatief zijn. Al blijven we je aanmoedigen om tijd te nemen voor een volwaardig gezond ontbijt. Shakes zijn immers geen maaltijdvervangers.

VOOR VEGETARIËRS EN VEGANISTEN

Kies jij voor een (voornamelijk) plantaardig dieet? RainPharma shakes op basis van wei-proteïne zijn geschikt voor vegetariërs. Onze shakes met soja-, erwt- of rijstproteïne zijn zelfs vegan. Door ze te mengen met noten, pitten, zaden, vers fruit en een plantaardige drank bouw je een gezonde, evenwichtige maaltijd op.

ALS ONDERDEEL VAN DE RAINPHARMA BODY & SKIN PROGRAMS

RainPharma werkte twee voedingsprogramma’s met eiwit-shakes uit, op maat van jouw noden en doelen. Ga je voor een makkelijke manier om nieuwe gewoontes te creëren met het Smart Nutrition Project of gooi je het roer helemaal om met het Balance Program?

 

Met de RainPharma shaker maak jij makkelijk je favoriete shake klaar. Het is super eenvoudig: je vult de shaker met de aangegeven hoeveelheid water, doet het juiste aantal maatlepels poeder erbij, even goed shaken en klaar. Je kan je shakes lekker makkelijk uit de shaker drinken, maar uit een mooi glas smaken ze nog beter. Dankzij het handige poederreservoir, kan je ze ook meenemen naar kantoor of onderweg. Meet je portie poeder af in het reservoir en vul je beker met water. Mix de twee wanneer je klaar bent voor je shake!

 

Voedingssupplementen een gezonde totaalaanpak

Natuurlijk weet je al langer dat voedingssupplementen een meerwaarde kunnen hebben in je levensstijl. Maar hoe begin je er aan? Hoe maak je je keuze in eindeloos veel mogelijkheden? Bij RainPharma maken we het voor jou gemakkelijk. Wij stellen één ideaal supplementenprogramma samen, met enkel kwalitatieve ingrediënten die goed op elkaar afgestemd zijn. Ze zijn orthomoleculair samengesteld, wat wil zeggen dat we telkens de juiste hoeveelheid, in de juiste vorm, en op het juiste moment gebruiken. Verder hoef jij er dus niet over na te denken. Dat deden onze onderzoekers voor jou. Wil je toch graag in detail weten waarvoor elk supplement staat? Ontdek ze hier allemaal. Het is een beetje technisch, maar als kritische consument vinden wij het belangrijk dat je deze informatie hebt. Is het nog steeds moeilijk om er voor te gaan? Neem contact op met je RainPharma coach!

 

Al je supplementen altijd bij de hand hebben in een luxe doosje? Vraag naar Inside Out, ons supplementendoosje dat mooi op je tafel staat.

 

Daily Boost

Daily Boost bevat 12 verschillende vitaminen en 6 soorten mineralen die orthomoleculair zijn samengesteld.

 

De naam Daily Boost betekent letterlijk ‘dagelijks duwtje’. Met ‘boost’ verwijzen we dan ook naar de actieve ingrediënten in de formule die het energieleverend metabolisme ondersteunen zoals de vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, biotine, B12, C en de mineralen jood, koper en magnesium. Vitaminen zoals B2, B3, B5, B6, B9, B12 en C dragen samen met magnesium ook bij tot de vermindering van vermoeidheid. Vitaminen en mineralen zijn betrokken bij veel lichaams- reacties en ondersteunen zo onze dagelijkse activiteiten, ook tijdens het sporten. Daily Boost kan daardoor een goede aanvulling zijn bij ons Balance Program, waar beweging samen met een gezonde levensstijl een belangrijke rol speelt bij het behalen van een idealer gewicht. Daily Boost bevat antioxidanten zoals vitamine E en C, die met seleen en zink bijdragen tot de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve stress. Seleen en zink spelen bovendien ook een rol in het behoud van sterke nagels, terwijl vitamine C de normale collageenvorming van de huid ondersteunt. Aanvullend dragen vitamine A, B2, B3, jodium en zink bij tot de instandhouding van een gezonde huid. En wist je dat vitamine A, B2 en zink ook ondersteuning geven aan het behoud van het gezichtsvermogen? De nutriënten in Daily Boost ondersteunen zo, elk op hun manier, de instandhouding van specifieke processen in het lichaam. Daily Boost is geschikt voor iedereen die kiest voor specifieke vitaminen en mineralen ter aanvulling van het voedingspatroon.

 

Mighty Nine

Mighty Nine is een verzameling van 6 mineralen, 2 vitamines en inositol.

De naam verwijst dus naar de 9 stoffen die in dit voedingssupplement zitten. Het is een aanvulling op Daily Boost en je kan beide eigenlijk zien als een compleet ochtend- en avondsupplement. Mineralen hebben heel uiteenlopende functies en taken in ons lichaam maar ze hebben één ding gemeenschappelijk: ze zijn onmisbaar voor de goede werking van het lichaam. Calcium is nodig voor het behoud van sterke, gezonde botten en tanden, maar het speelt ook een rol in de goede werking van onze spieren. Ook voor de spijsvertering mogen we rekenen op de bijdrage van calcium in de werking van onze spijsverteringsenzymen. Van zink, dat ook aanwezig is in Daily Boost, ken je al de relatie met sterke nagels, een goed gezichtsvermogen en de immuniteit. Maar zink draagt ook bij aan de stofwisseling van koolhydraten en eiwitten, aan het delen van onze cellen en aan de bescherming van deze cellen tegen oxidatieve stress. Chroom draagt dan weer bij tot een normale stofwisseling van macronutriënten waaronder koolhydraten en de instandhouding van normale bloedsuikergehalten. Tot slot speelt mangaan een rol in diverse energieleverende reacties in het lichaam, maar ook in de vorming van bindweefsel dat onder meer te vinden is in ons kraakbeen en onze botten. Mighty Nine is een extra aanvulling op Daily Boost. Maar er zijn verschillende redenen waarom we deze ingrediënten in 2 formules hebben onderverdeeld. Zo is het praktisch onmogelijk om alle voedingsstoffen in één tablet te krijgen. Het resultaat zou een heel groot tablet worden, wat natuurlijk niet gebruiksvriendelijk is. Verder bestaat er zoiets als “concurrentie-opname”. Dat wil zeggen dat als we calcium - uit Mighty Nine - en magnesium - uit Daily Boost - op hetzelfde moment zouden innemen, de kans groot is dat één van de twee minder goed opgenomen wordt. Ook kunnen sommige stoffen in Daily Boost ons een boost geven, zoals de vitamine C en B-vitamines. Die neem je dus best ‘s ochtends in. Na een lange dag kan het gewenst zijn om ’s avonds nog wat mineralen aan te vullen met Mighty Nine.

 

Dry Energy

L-carnitine is het belangrijkste bestanddeel van Dry Energy.

Eén van de stoffen in Dry Energy is vitamine C. Zoals de naam van het supplement aangeeft, draagt die vitamine C bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Het lichaam kan hier zeker baat bij hebben, voornamelijk tijdens het sporten of afslanken... Niet enkel als energie-ondersteuning, maar ook voor de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. Sporters verbruiken veel energie en kunnen snel door hun glucose- of glycogeenvoorraad zitten. Dan moeten ze goed kunnen overschakelen op vetverbranding en daar kan L-carnitine bij helpen. De eigen aanmaak van L-carnitine kan echter geleidelijk afnemen met ouder worden, waardoor de inname ervan uit voeding of voedingssupplementen een interessante aanvulling en ondersteuning kan zijn. L-carnitine is een stof die in ons lichaam wordt aangemaakt, onder andere met de hulp van vitamine C. Naarmate je ouder wordt, kan de eigen productie hiervan dus geleidelijk afnemen. Daardoor kan de carnitinevoorziening in je lichaam dalen en kan het helpen om ervoor te zorgen dat er voldoende basisstoffen in je voedingspatroon aanwezig zijn. We vinden L-carnitine voornamelijk in dierlijke producten zoals rood vlees en zuivelproducten en bijna niet in plantaardig voedsel. Vegetariërs en veganisten kunnen hierdoor mogelijk een tekort aan carnitine hebben. Deze stof speelt een belangrijke rol in de aanmaak van energie in onze mitochondriën. Dit zijn, eenvoudig gezegd, onze verbrandingsovens. We vinden mitochondriën in bijna al onze cellen terug. Hier wordt energie geproduceerd zodat onze cellen kunnen functioneren. Cellen die veel energie nodig hebben, bevatten meer mitochondriën. Een hartcel zal er dus meer heb- ben dan een huidcel. L-carnitine is de stof die ervoor zal zorgen dat lange-keten vetzuren -zoals Omega 3 en Omega 6- door het celmembraan van de mitochondriën kunnen passeren. Eens de vetzuren binnen zijn, zullen ze daar met o.a. hulp van co-enzym Q10 verbrand worden tot energie. Op de ingrediëntenlijst van Dry Energy zie je Acetyl-L-carnitine staan. Dat is L-carnitine zoals we die vooral in onbewerkte voeding terugvinden, waar we een acetyl-groepje aan toevoegden. RainPharma koos voor deze goed opneembare vorm om-dat die als zeer werkzaam beschouwd wordt. L-carnitine in Dry Energy speelt dus een rol bij het transport van langeketen-vetzuren in de mitochondriën. Vitamine C, die ook werd toegevoegd, helpt bij de energie-aanmaak. Door extra vetverbranding bereiken we een idealer gewicht en krijgen we meestal ook een energieker gevoel. Een ideale aanvulling voor sporters, tijdens de afslanking of als aanvulling in je voedingspatroon. Eén van de andere stoffen in Dry Energy is vitamine C. Zoals de naam van het supplement aangeeft, draagt die vitamine C bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Een lichaam kan hier, voornamelijk tijdens het sporten of afslanken, zeker baat bij hebben. Niet enkel als energie-ondersteuning, maar ook voor de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress.

 

Dynamic Q10

Dynamic Q10 is ons voedingssupplement dat 50 mg co-enzym Q10 bevat.

Dit is een centrale speler in het vetverbrandingsproces, aangezien de stof betrokken is bij de aanmaak van ATP, ofwel onze energie-moleculen. Co-enzym Q10 maakt ons lichaam deels zelf aan, maar we nemen het ook in via voeding. Je vindt de stof voornamelijk terug in vlees, gevogelte en vis. Een synoniem voor Q10 is ubiquinol. Dit is de actieve vorm van de stof. Vaak bevatten voedingssupplementen de stof ubiquinone, de niet-actieve vorm van het co-enzym Q10. In theorie wordt ubiquinone na orale inname grotendeels omgezet in ubiquinol. De actieve vorm van co-enzym Q10 oxideert gemakkelijk, wat de productie en de bewaring van de stof moeilijker maakt. Daarom kiezen de meeste producenten voor de niet-actieve vorm. Uit onderzoek blijkt echter dat zowel bij dieren als bij mensen de toediening van ubiquinol (actief), in vergelijking met een gelijke hoeveelheid ubiquinone (niet-actief), resulteert in hogere Q10-waarden in het bloed. RainPharma koos in Dynamic Q10 daarom bewust voor de actieve vorm ubiquinol. Ons lichaam kan zelf ubiquinone aanmaken en we vinden het vaak in onze voeding terug. Vanaf de leeftijd van 40 jaar kan het vermogen om ubiquinone om te zetten in ubiquinol echter achteruit gaan. Ook in andere omstandig- heden, zoals bij intensief sporten of bij stressmomenten, kan je baat hebben bij extra aanvulling van ubiquinol. Tijdens het Balance Program ligt de focus op een gezonde, evenwichtige levensstijl en dat houdt voldoende lichaamsbeweging in. Door overmatig lichaamsvet te verbranden, krijgen we een idealer gewicht. Voldoende lichaamsbeweging en voldoende eiwitten eten, ondersteunen de spiermassa. Spieren bevatten veel meer mitochondriën dan vetmassa. In deze cellen moet er veel meer energie beschikbaar zijn, waardoor je er hogere concentraties van co-enzym Q10 kan vinden. L-carnitine en ubiquinol zijn een nauw samenwerkend duo. L-carnitine, dat je terugvindt in Mood en Dry Energy, transporteert de vetten naar de mitochondriën. Eens ze daar zijn, kan ubiquinol zijn rol spelen in de omzetting van die vetten in energie-molecules (ATP).

 

Delightful D-Fence

Delightful D-fence is het supplement met vitamine D3 en K2.

Vitamine D is een van de weinige vitamines die ons lichaam zelf kan aanmaken. Voor deze aanmaak is UVB-straling van het zonlicht nodig en de zon is hier bij ons, helaas, niet altijd van de partij. Het is dan ook niet verrassend dat we bij heel wat Belgen een vitamine D-tekort kunnen vaststellen, vooral tijdens de donkere herfst- en wintermaanden. Vitamine D ondersteunt de natuurlijke weerstand en draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed. Daarnaast ondersteunt vitamine D de instandhouding van sterke botten. Vitamine K is een minder bekende vitamine, maar daarom niet minder belangrijk voor je lichaam. Vitamine K speelt, net zoals vitamine D, een rol in de instandhouding van sterke botten. Vitamine K kan ons lichaam deels zelf aanmaken in de darmen, maar we halen het ook uit bepaalde voedingsstoffen zoals zuivelproducten, eigeel en granen. Vitamine D ondersteunt de opname van calcium uit de darmen in de bloedbaan. Daarna helpen vitamine K-afhankelijke eiwitten bij het vervoer van calcium van de bloedbaan naar onder andere de botten en tanden. Daar, in die weefsels, kan calcium dan zijn verstevigende functie uitvoeren. De vitamine D in Delightful D-fence zit verwerkt in MCT-olie, wat staat voor Medium Chain Triglycerides. Vetzuren kunnen onderverdeeld worden in korte, middellange en lange ketens. Ze komen allemaal voor in onze dagelijkse voeding en worden dan in de darm afgebroken voor opname. De MCT-vetten hebben een middellange keten en die worden sneller afgebroken dan lange-keten vetzuren. Door de vitamine D in MCT-olie te verwerken, kan de vetoplosbare vitamine D beter worden opgenomen.

 

Ultra Omega 3

Ultra Omega 3 bevat omega 3-vetzuren.

In onze voeding zijn verschillende soorten vetten en oliën terug te vinden. Die bestaan uit een mengeling van verzadigde en onverzadigde vetzuren. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Voedingsbronnen zoals sommige groene groenten en noten bevatten meervoudig onverzadigde vetzuren, onder de vorm van alfa-linoleenzuur (ALA), de plantaardige vorm van het omega 3-vetzuur. EPA en DHA zijn twee voorbeelden van vetzuren van dierlijke oorsprong. Deze vinden we vooral terug in vis en schaaldieren. Deze meervoudig onverzadigde vetzuren hebben heel wat gezondheidsondersteunende eigenschappen die afhankelijk zijn van de dosis. Eén softgel Ultra Omega 3 bevat 1000 mg visolie met daarin 180 mg EPA en 120 mg DHA. DHA (250 mg/dag) draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie en van een normaal gezichtsvermogen. EPA en DHA samen (250 mg/dag) dragen bij tot de normale werking van het hart. EPA en DHA samen (3 g/dag) dragen bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk.

 

Omega Zen

Omega Zen is een voedingssupplement met omega 3-vetzuren waaraan we 30 mg saffraan hebben toegevoegd.

Het bevat dus omega 3-visolie en een gestandaardiseerd saffraan extract. Zo combineren we de positieve eigenschappen van saffraan met de positieve eigenschappen van Omega 3-vetzuren in één supplement. Saffraan staat vooral bekend om zijn lekkere smaak en felle kleur, maar wist je dat deze specerij nog veel meer in haar mars heeft? Het draagt bijvoorbeeld bij tot een emotioneel evenwicht, bevordert ontspanning en ondersteunt het behoud van een positieve gemoedstoestand. Kortom, we voelen ons beter en meer zen. Saffraan verlengt bovendien de werking van serotonine, ons gelukshormoon. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat saffraan de heropname van serotonine vertraagt. Hierdoor blijft de concentratie van serotonine hoger, waardoor het effect ervan ook groter is. Er is een duidelijk verband tussen ons gelukshormoon en ons slaaphormoon melatonine, aangezien we serotonine nodig hebben om melatonine aan te maken. ’s Avonds helpt saffraan om een meer ontspannen gevoel te hebben. Ons lichaam zal serotonine omzetten in melatonine. Tijdens het Balance Program is een goede nachtrust essentieel, want wie niet uitgerust is, kan sneller emotionele eetbuien ondervinden en meer de neiging hebben om naar zoetigheden te grijpen.

 

Water Relax

Water Relax is ons voedingssupplement dat maar liefst vijf vormen van magnesium bevat: magnesiummalaat, magnesium- bisglycinaat, magnesiumcitraat, magnesiumtauraat en magnesium-L-ascorbaat.

 

Zoals al onze supplementen, is ook Water Relax orthomoleculair samengesteld. Door deze vijf verschillende vormen samen te voegen, streven we naar een zo optimaal mogelijke opname en werking van het mineraal. We kozen bewust voor deze 5 organische magnesiumvormen, zodat de formule breed inzetbaar wordt. De taurine-englycine-magnesiumvormen zijn erg gewenst in de hersencellen waar magnesium bijdraagt aan de normale psychologische functie. De malaat- en citraatvormen zijn volgens wetenschappelijk onderzoek meer gericht op de vermindering van vermoeidheid en de ondersteuning van de spierwerking. Magnesium-L-ascorbaat is de gebufferde vorm van vitamine C, zoals die ook voorkomt in Super C Boost. Daarnaast bevat Water Relax ook 300 mg kalium per dagdosis. Kalium heeft heel wat functies die onder meer ook aansluiten bij die van magnesium. Kalium draagt bij tot de instandhouding van een normale bloeddruk. Verder is het ook één van de belangrijkste ionen in de cel en speelt het een significante rol in het transport doorheen de celmembranen via natriumkaliumpompen. Natrium, het hoofdbestanddeel van keukenzout, helpt om vocht vast te houden, terwijl kalium bij overmaat van natrium helpt om het evenwicht opnieuw te optimaliseren. Ze werken dus nauw samen. Magnesium is een essentieel nutriënt dat betrokken is als co- factor bij meer dan 300 enzymen in verschillende lichaamsreacties. Het is onderdeel van het ATP-complex, waardoor het een rol speelt in het energieleverend metabolisme. De voorraad magnesium is voor 50 tot 60% gelokaliseerd in onze botten, waar het bijdraagt tot het behoud van gezonde botten. Vervolgens speelt magnesium een rol in onze elektrolytenbalans en draagt het ook bij tot een normale psychologische functie en de vermindering van vermoeidheid. Onze spieren bestaan uit vezels die in en uit elkaar schuiven. Het ontspannen van deze spieren gebeurt niet zomaar, want hier is onder andere magnesium en kalium voor nodig. Eiwitten zijn de bouwstenen van onze huid, dat wist je waarschijnlijk al. Magnesium speelt een rol in de eiwitsynthese. Dat wil zeggen: magnesium helpt het lichaam om verschillende aminozuren te combineren tot nuttige eiwitten voor onder andere de huidopbouw. Collageen vind je wellicht het meest interessante eiwit als het aankomt op een mooie huid. Het zorgt namelijk voor de stevigheid van de huid. De collageenaanmaak vermindert echter bij het ouder worden, wat één van de oorzaken is van rimpelvorming. Om onze collageenproductie te stimuleren, hebben we naast aminozuren ook magnesium nodig als co- factor bij de synthese van collageen.

 

Super C Boost

Super C Boost is een supplement dat, zoals de naam wel doet vermoeden, vitamine C bevat.

Deze vitamine wordt in heel wat lichaamsprocessen gebruikt. Zo speelt het een rol in ons energiemetabolisme, de aanmaak van collageen, de immuniteit en de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. In Super C Boost gebruiken we een ontzuurde vorm van vitamine C. Bij de verwerking van vitamine C in het lichaam worden namelijk mineralen gebruikt om vitamine C beschikbaar te maken voor de verschillende processen. Wanneer deze mineralen niet meteen voorhanden zijn, gaat ons lichaam die uit onze eigen voorraden halen. Om ervoor te zorgen dat we onze eigen voorraden aan mineralen sparen, hebben we er voor gezorgd dat de vitamine C in Super C Boost op voorhand gebonden is aan een mineraal. Dat is de ontzuurde vorm van vitamine C. Bij RainPharma proberen we bovendien altijd om de natuur zo veel mogelijk te volgen. Daarom voegden we aan de formule in Super C Boost ook de natuurlijke partners van vitamine C toe, de zogenaamde citrus-bioflavonoïden. Zoals eerder vermeld, speelt vitamine C een rol in heel wat lichaamsprocessen. Zo draagt vitamine C bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Verder draagt vitamine C bij tot een normaal energieleverend metabolisme, tot de normale werking van het zenuwstelsel en tot de vermindering van vermoeidheid. Vitamine C verhoogt ook de ijzeropname en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

 

High Tech Aox

De AOX in de naam staat voor antioxidanten. De formule van High Tech AOX bestaat uit meerdere, verschillende antioxidanten, namelijk vitamine C, vitamine E en seleen.

Kort gezegd helpen antioxidanten om vrije radicalen te neutraliseren. Vrije radicalen zijn hoogst onstabiele moleculen die zich in ons lichaam bevinden. Die vorming van vrije radicalen gebeurt dagelijks bij gewoonweg ademen of het aanmaken van energie in onze cellen. Van nature hebben we echter antioxidanten in ons lichaam om die vrije radicalen te neutraliseren. Aangezien het onmogelijk is om de productie van vrije radicalen te vermijden, beschikt het lichaam over de capaciteit om sommige antioxidanten zelf te maken. Andere antioxidanten zoals vitamine C en seleen dienen we echter via onze voeding binnen te krijgen. In sommige omstandigheden kan ons lichaam wat hulp gebruiken om meer vrije radicalen te neutraliseren. Wanneer we bijvoorbeeld meer in contact komen met toxische stoffen uit het milieu, zoals uitlaatgassen of chemische schoonmaak- producten, maar ook bij een onevenwichtig voedingspatroon met teveel ultra-bewerkte voeding of wanneer we onderhevig zijn aan oxidatieve stress door een drukke levensstijl. Bij het roken krijgt je lichaam heel wat schadelijke stoffen binnen wat onder andere voor de vorming van vrije radicalen zorgt. De rook breekt daarbij ook nog eens sommige van onze eigen antioxidanten af. Hierdoor ga je dus meer oxidatieve schade kunnen ervaren wat tot snellere celveroudering kan leiden Personen die te langdurig zonnebaden zonder de juiste bescherming, komen rechtstreeks in contact met een overmaat aan Uv-stralen. De gevormde vrije radicalen in de huid kunnen leiden tot snellere huidveroudering. Sporten op zich is zeker en vast gezond. Anderzijds hebben sporters een hoger zuurstofgebruik en dus meer kans op vorming van vrije radicalen. Daarom dat mensen die intensief sporten, gebaat kunnen zijn bij extra antioxidanten. In ons lichaam circuleren afvalstoffen die door ons lichaam worden uitgescheiden, maar een deel kan echter opgeslagen worden in het vetweefsel. Tijdens een dieet waarbij we vetmassa verliezen, gaan de opgeslagen afvalstoffen mee vrijkomen. Een goed functionerend antioxidantensysteem ondersteunt het daarbij gepaarde oxidatieve stressproces. Tijdens stress-situaties, zowel fysiek als mentaal, kan ons energiepeil beïnvloed worden. Dan wordt vitamine C onze ideale partner voor zowel haar antioxidatieve werking als haar bijdrage tot ons energieleverend metabolisme. In High Tech AOX brengen we verschillende antioxidanten samen in één product. Zo verkrijgen we als het ware een superieure antioxidant formule.

 

Detoxifying Broccoli Seed Caps

Detoxifying Broccoli Seed Caps is een supplement dat naast broccoli ook biotine en choline bevat.

 

Biotine is een lichaamseigen stof die bijdraagt tot het behouden van een normale leverfunctie. Door de lever te ondersteunen, staan we ons lichaam bij in het elimineren van afvalstoffen. Want het opstapelen van afvalstoffen is iets wat ons lichaam uit balans kan brengen. Wanneer we vetmassa verliezen, komen heel wat afvalstoffen die in de vetcellen waren opgeslagen terug vrij in de bloedbaan. Gelukkig weet ons lichaam daar wel raad mee als de leverfunctie normaal verloopt dankzij onder andere choline. Een doffe huid maar ook dunne en meer gebroken haarpunten kunnen het gevolg zijn van tekorten aan bepaalde voedingsstoffen maar eveneens van een niet optimale lichaamsverzorging. RainPharma kiest steeds voor een holistische aanpak, vandaar de keuze om ook biotine toe te voegen aan het supplement. Deze vitamine B8 draagt bij aan het behoud van een mooie huid en haar en zorgt ervoor dat het supplement een interessante verlenging is van de cosmeticalijn. Verder heeft je darmgezondheid eveneens baat bij inname van biotine aangezien deze vitamine de slijmvliezen ondersteunt, waaronder het darmslijmvlies. Het gaat hier dus duidelijk om een zeer breed inzetbaar supplement. Detoxifying Broccoli Seed Caps is een supplement van een totaal nieuwe generatie. Dit voedingssupplement bevat het actieve bestanddeel glucoraphanin. Met behulp van het enzym myrosinase, dat van nature aanwezig is in onze darmen, kan glucoraphanin omgezet worden in sulforafaan. Deze stof kennen we uiteraard van onze cosmeticalijn. We gebruiken met opzet de precursor van sulforafaan. Na opname in ons lichaam wordt glucoraphanin omgezet in de actieve stof. Dit voedingssupplement bevat een exclusieve choline-biotine- broccoli-combinatie in een maagsapresistente capsule. Deze speciale plantaardige capsule zorgt voornamelijk voor vrijgave van de actieve stoffen ter hoogte van de darmen en nog niet in de maag. Als de capsule de inhoud eerder zou vrijlaten, bijvoorbeeld in de maag, zou glucoraphanin gedesactiveerd worden.

 

Mood

Mood is een voedingssupplement bestaande uit een mix van aminozuren, vitamines en adaptogenen. Deze formule bevat ook, net zoals onze Dry Energy, L-carnitine.

Zoals je weet, transporteert L-carnitine vetten naar de oventjes van de cellen waar onze energieproductie gebeurt. We gaan dus het transport in en uit de verbrandingsoventjes vergemakkelijken en zo extra vetten kunnen aanleveren als energiebron. Bijna al onze cellen maken zelf energie aan, maar hartcellen hebben bijvoorbeeld veel meer mitochondriën dan huidcellen, omdat hun verbruik hoger ligt. L-carnitine is een transportvehikel voor vetten en zal dus zijn functie kunnen uitvoeren wanneer vetten beschikbaar komen bv. bij een persoon in ketose of tijdens het sporten. Aangezien het RainPharma Balance Program een ketogeen programma is, kan L-carnitine een interessante aanvulling zijn in het programma. Wanneer het lichaam zich in ketose bevindt, gaat de trek naar zoet meestal verminderen. In het begin van het programma zal je deze trek wel nog ervaren en dan zullen de actieve stoffen in Mood een ideaal hulpmiddeltje zijn. Wanneer de vetten zich in de mitochondriën bevinden, zal de stof ubiquinol (co-enzym Q10) helpen om die vetten in energie te kunnen omzetten. Co-enzym Q10 is dus ook een centrale speler in onze cellen. L-carnitine en ubiquinol kan je zien als een onafscheidelijk duo. Tijdens een stressvolle periode vraag je meer van je lichaam dan gewoonlijk, je voelt dan ook snel dat je wat extra energie kan gebruiken. Een Mood-kuur van 10 tot 30 dagen zal je de actieve stoffen leveren voor dat extra duwtje in de rug. Ginseng en rhodiola rosea zijn adaptogenen die een rol spelen bij vermoeidheid en bij fysieke en mentale prestaties. De B-vitamines B2, B3, B5, B6 en B12 ondersteunen je energiemetabolisme en dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid. Waar Mood jouw aan-knop is om de dag goed te starten, is Yogaje uit-knop om de dag ideaal af te sluiten.

 

Yoga

Yoga bevat het adaptogeen ashwaganda dat een rol speelt bij het moduleren van de stressrespons en bij het inslapen. Yoga is de ‘zen’-versie van Mood.

Yoga bevat het adaptogeen ashwaganda dat een rol speelt bij het moduleren van de stress-respons en ook een rol speelt bij het inslapen. Wat is een adaptogeen precies? Adaptogenen zijn stoffen die processen in het lichaam kunnen moduleren, zoals de gevoeligheid voor externe factoren. Ze kunnen bijvoorbeeld de weerstand van het organisme tegen stress optimaliseren. Het Latijnse ‘adaptare’ betekent “aanpassen” en dat is precies waar adaptogenen je in ondersteunen. In dit geval om je lichaam te helpen aanpassen in situaties van angst, stress of vermoeidheid. Yoga bevat nog extra ingrediënten aanvullend op ashwaganda, namelijk GABA, melatonine, inositol en een aantal B-vitamines. GABA, ofwel gamma-aminoboterzuur, kan door het lichaam worden aangemaakt of via de voeding worden ingenomen. Het is een neurotransmitter die tot de categorie van remmende (inhiberende) neurotransmitters behoort. Daardoor kan de stof een overactiviteit in onze neuronen afremmen. Melatonine, ook gekend als ons slaaphormoon, bepaalt ons slaapritme. Verder gaan magnesium, vitamine B3 en B6 bijdragen tot een normale werking van het zenuwstelsel, een vermindering van vermoeidheid en een normale psychologische functie. Daarnaast draagt vitamine B5 bij tot normale mentale prestaties, waaronder weerstand tegen stress. Yoga is dus een complexe, brede formule die specifieke ingrediënten bevat die verschillende aspecten rond rust, stress, vermoeidheid en slaap trachten te bevorderen.

 

A.A.P.

Ons Anti-Aging Powder (A.A.P.) bevat 9 actieve stoffen die elk op hun manier een invloed kunnen hebben op de stevigheid en het algemene uitzicht van onze huid.

De formule bevat elementen die de huid kunnen ondersteunen, gaande van de basisbouwstenen (eiwitten in viscollageen), tot cofactoren en mineralen. Om te begrijpen waarom we dit poeder samenstelden, geven we je eerst wat uitleg over wat rimpels precies zijn. Onze huid bevat drie stoffen die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de vorm en stevigheid ervan: collageen, hyaluronzuur en elastine. Collageen zorgt voornamelijk voor de stevigheid, hyaluronzuur voor de hydratatie en elastine voor de elasticiteit. Met ouder worden, wordt de afbraak van deze stoffen groter dan de aanmaak ervan. Vanaf je 30 jaar vermindert bijvoorbeeld je collageen-aanmaak met 1% per jaar. Hierdoor vermindert de stevigheid en elasticiteit van onze huid wat zich vertaalt in fijne lijntjes en die zo gevreesde rimpels. Er bestaan heel wat crèmes op basis van collageen of hyaluronzuur. Maar met smeren ga je de tekorten aan deze stoffen niet kunnen compenseren. Deze stoffen kunnen, in tegenstelling tot de vaak spectaculaire beweringen, niet diep opgenomen worden via de huid. Een stevige, gladde huid bouw je voornamelijk op van binnenuit. Met kwalitatieve cosmetica kan je verder de balans van je huid ondersteunen en deze beschermen tegen invloeden van buiten- af, maar de effectieve opbouw start dus echt van binnenuit. Het Anti-Aging Powder is een evenwichtige en doeltreffende formule met specifiek geselecteerde ingrediënten voor de opbouw en het behouden van een mooie huid. Hoe? Laten we daarvoor even de ingrediënten overlopen: A.A.P. bevat 10 gram gehydrolyseerd viscollageen. Gehydrolyseerd betekent dat het collageen-eiwit geknipt werd tot kleinere deeltjes wat de opname aanzienlijk bevordert. Je ziet heel veel supplementen met dosissen van 2, 4 of 6 gram collageen. Onze dosis van 10 gram is een dosis die werkelijk bedoeld is om ook de huid te kunnen ondersteunen met extra collageen-eiwit bouwstenen. Hyaluronzuur kan zeer veel water binden en helpt zo het bindweefsel om minder samendrukbaar te worden. Voldoende water drinken voor een goede hydratatie van de huid is dus ook belangrijk naast de aanvoer van de juiste bouwstenen. MSM, glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat zijn drie zwavelbronnen. Zwavel is essentieel voor de zwavelverbindingen die we terugvinden bij de structuur van het collageen-eiwit. Verder speelt glucosamine ook een rol in de synthese van hyaluronzuur. Collageen en hyaluronzuur zijn uiteraard twee stoffen die we graag extra willen aanvullen tijdens onze huidkuur. Het mineraal silicium komt ook in grote hoeveelheden voor in ons lichaam en concentreert zich vooral in onze bindweefsels zoals in de huid, haar en nagels. Hierin speelt koper een rol bij het behoud van structureel bindweefsel in huid, haar en nagels. Tenslotte ondersteunt vitamine C de collageenvorming voor de normale werking van de huid, maar helpt het ook om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Ook mangaan en koper hebben deze anti-oxidatieve werking. Maar wist je dat A.A.P. ook breder inzetbaar is? Ingrediënten als vitamine C gaan naast je huid ook helpen bij de vorming van het collageen in je bloedvaten, botten, tanden, tandvlees, kraakbeen en bindweefsels. Ons hele lichaam is namelijk een netwerk van collageen, heel wat weefsels en organen kunnen baat hebben bij extra collageen aanmaak.

 

Fiber Powder

In tegenstelling tot onze andere supplementen, bevat de formule van Fiber Powder maar 1 ingrediënt: 300 gr inuline.

 

Inuline stof komt uit de wortels van de cichoreiplant, bekend om haar hoge gehaltes aan inulinevezels. Inuline is eigenlijk de reservestof voor de plant, die haar beschermt tegen bevriezing. Inulinevezels behoren tot de lange-ketenkoolhydraten, meer specifiek tot de groep van onverteerbare koolhydraten. Dat wil zeggen dat ons lichaam deze stoffen niet met lichaamseigen spijsverteringsenzymen kan verteren en dus niet zal opnemen in het bloed. Tijdens hun transit in de darmen worden vezels door de darmflora gefermenteerd. Doordat vezels heel wat vocht kunnen aantrekken, gaan ze een grotere zachtere massa vormen in de darmen. En omdat vezels een voedingsbron zijn voor een aantal van onze zogenaamde “goede bacteriën” gaan ze hun bestaan in de darmflora ondersteunen. We vinden vezels terug in groenten, fruit, noten en graanproducten. We beschikken zelf niet over het enzym om inuline af te breken. Daardoor kunnen we deze vezel niet verteren en opnemen. Maar in onze dikke darm beschikken sommige bacteriën van onze darmflora wel over dit enzym. Inuline gaat dienen als voeding voor deze groep bacteriën, waardoor de balans van goede bacteriën zoals bifidobacteriën ondersteund wordt. Op verschillende manieren kan de darmflora soms uit balans raken. Het gebruik van medicijnen zoals antibiotica is een bekend voorbeeld, maar het is ook bekend dat voeding en leeftijd belangrijke factoren zijn. Bacteriën leven overal op en in ons lichaam. Het is belangrijk dat de goede evenwichten van al deze stammen behouden blijven, want de wetenschap brengt steeds meer duidelijkheid over de link en samenwerking tussen de verschillende microbiota in ons lichaam. Onze huid en ons lichaam goed voeden met nutriëntrijke voedingsstoffen is dus belangrijk voor ons welzijn. Tijdens de afslankingsfase van het Balance Program vermijden we tijdelijk fruit en is er een beperking op sommige groenten. Met Fiber Powder kunnen we dan de eventuele tekorten aan vezels aanvullen. Het Balance Program wordt mede ondersteund door het innemen van orthomoleculaire voedingssupplementen. De actieve stoffen in de supplementen kunnen enkel een optimaal effect leveren wanneer die goed opgenomen worden door een darmwand in goede conditie. Denk hierbij ook aan Daily Boost waarin vitamine A en B2 naast hun rol voor de instandhouding van een normale huid ook een rol spelen in het behoud van gezonde slijmvliezen in de darmen.

 

Let's Balance deals

Om jou voordelig op weg te zetten met je goed gewoontes, hebben we een aantal leuke boxen en verpakkingen ontwikkeld, aangepast aan jouw noden.

 

SMART NUTRITION PROJECT

De Smart Nutrition box bevat één eiwitshake naar keuze, jouw basis supplementen en een handige shaker. Met deze box bespaar je maar liefst 15% in vergelijking met de afzonderlijke producten.

 

BALANCE PROGRAM

Meteen voor het volledige pakket gaan? In het Balance Program zitten 5 eiwitshakes, de belangrijkste supplementen, een shaker, een infoboek en inspirerend dagboek om je transformatie op te volgen. Bovendien bespaar je hiermee 15% tegenover de losse producten.

 

HIGH FIVE

Voor de grote shake-fans is er High Five. Deze box bevat onze vijf populairste eiwitshakes: Milk Chocolate, Simply Vanilla, Caffè Latte, Raw Chocolate en Nuts About Choco. Die eerste krijg je volledig gratis!

 

SHAKE IT UP BOX & PROEF BOX

Zijn de eiwitshakes nog onbekend voor jou of wil je graag alle smaken eens proberen? Dan hebben we twee opties voor jou. In de Shake It Up box zit een portiezakje van elke smaak van onze eiwitshakes, een handige shaker en een inspiratieboekje. Ideaal voor wie alles eens wil testen. De Proef box bevat ook 16 portiezakjes van al onze smaken eiwitshakes en een exemplaar van ons Mooi kookboek. Zo heb je tonnen variatie en inspiratie voor nieuwe gezonde gewoontes.

 

BETTER TOGETHER

Daily Boost en Mighty Nine vormen de basis van al onze voedings- en huidprogramma’s. Better Together laat jou 30 dagen kennismaken met dit duo. Zo kan je zelf ondervinden wat onze orthomoleculaire voedingssupplementen voor jou kunnen betekenen.

 

FAMILY PACKS

Één keer per jaar brengen we onze voedingssupplementen uit in grote Family Packs. Deze verpakkingen zijn maar liefst 25% voordeliger dan de standaard verpakkingen en je hebt voldoende in huis om een jaar toe te komen.

 

XL-SHAKES

We brengen soms ook onze populairste shakes uit in grote verpakkingen, goed voor maar liefst 45 porties. Deze XL-shakes zijn 20% voordeliger dan de standaard verpakkingen.

 

TRIO MILK CHOCOLATE

Milk Chocolate shake is de absolute favoriet onder RainPharma fans. In Trio Milk Chocolate krijg je drie verpakkingen van deze topper, waarvan de derde aan halve prijs!

 

MOOi Kookboek RainPharma

De laatste jaren zijn veel mensen bewuster bezig met voeding. We weten allemaal wat we beter iets vaker zouden eten en wat we best niet te vaak op het menu zetten, maar gezond en gastronomisch met elkaar verzoenen, vinden we moeilijker. Met dit boek willen we jou laten zien dat je met pure, voedzame ingrediënten eindeloos kan variëren, nieuwe smaken kan combineren en mooie gerechten kan maken. De recepten passen perfect binnen een gezonde levensstijl én zijn gemaakt om samen van te genieten. Want eten moet gezond, maar vooral ook lekker en gezellig zijn. Dit kookboek reikt inspiratie aan en draagt bij tot ontelbare onvergetelijke keuken- en tafelmomenten. Gluur ook mee achter de schermen van RainPharma. Onze medewerkers zijn aan het woord of blinken op de foto’s.