Back

Balance Program

Samen met een team experten gingen we op zoek naar een compromis. De goede dingen van het proteïnedieet werden behouden, de foute beeldvorming en gekke voedingspatronen met reepjes en koekjes werden geschrapt. Het resultaat: Balance Program

Wat is het Balance Program?

Een totaalconcept waar echte, pure, onbewerkte voeding centraal staat en dat je leert hoe je lichaam werkt en wat je daarvoor best wel en niet eet. Met het Balance Program word je begeleid door een RainPharma voedingsconsultent of diëtist die samen met jou de 3 fases van het programma doorloopt.

  1. DE AFSLANKINGSPERIODE

In de eerste fase van het Balance Program, werk je aan een optimaal gewicht voor jouw lichaam. Door gezonde voeding te combineren met hulpmiddeltjes als shakes en supplementen, speel je snel je overtollige kilo’s kwijt. Dat zorgt voor een motiverende start! Na 10 dagen kom je de eerste keer op controle, vervolgens elke 14 dagen. Wanneer je je vooropgestelde gewicht bereikt hebt, eindigt de eerste fase. Dat kan al na één week zijn. Hoe dan ook duurt de eerste fase nooit langer dan 12 weken.

  1. DE VERZILVERINGSPERIODE

In de tweede fase schakel je in 9 weken geleidelijk aan over op nieuwe, gezonde voeding. Tijdens de wekelijkse controles vertelt je RainPharma expert je voor welke voedingsmiddelen je moet opletten. Zo ontwikkel je een nieuw, evenwichtig en gezond eetpatroon en zorg je ervoor dat je gewicht stabiel blijft.

  1. DE REGEL VAN TWEE

In de derde en laatste fase van het programma leer je om je nieuwe gewicht en hernieuwde vitaliteit vast te houden. Je komt elke maand langs voor een gewichtscontrole met speciale meetapparatuur. We hanteren een marge van twee kilogram vetmassa. Blijf je binnen deze marge, dan is er niets aan de hand. Ga je even uit de bocht? Dan kan je snel weer bijsturen. Een korte, iets strengere periode brengt je weer op je gewenste gewicht. Door je nieuwe gewicht een jaar lang zo weinig mogelijk te laten schommelen, past je lichaam zich fysiek aan. Zo wordt het makkelijker om in de toekomst dit gewicht te behouden.

Balance box

Je kan de Balance Box enkel in een fysiek verkooppunt aanschaffen omdat dit program onder begeleiding is van een voedingsconsulent of diëtist. Wat zit er allemaal in?

Je bespaart met de Balance Box 15% tegenover de losse producten.

 

RainPharma voedingsconsultent of diëtist

Kom in contact met onze voedingsconsultents of diëtisten via stores.rainpharma.com en ontdek waar zij je allemaal mee kunnen helpen. 

 

Filosofie: Hoe kwamen wij op het Balance Program?

Wellicht ben je heel nieuwsgierig naar waar het concept van het Balance Program vandaan komt. Het Balance Program bestaat al ruim 10 jaar. Tien jaar geleden waren proteïnediëten razend populair in België en Nederland. Met een klassiek proteïnedieet kan je heel veel gewicht verliezen op korte termijn. En toegegeven, voor mensen die kampen met overgewicht en beslissen dat ze die overtollige kilo's achter zich willen laten, is dat een fijn gegeven.

Wij bij RainPharma stelden ons daar wel bepaalde vragen bij. Kan het wel gezond zijn als je enkel maar 'nep-voeding' eet? Enkel shakes en enkel dieetrepen? En wat ga je dan doen als het dieet voorbij is. Grijp je dan gewoon terug naar een koffie en een croissant? Wat heb je dan geleerd? Het is wel comfortabel... maar is het niet zo dat geweldige resultaten nooit ontstaan vanuit comfortzones?

En wat met al die moeilijk verteerbare eiwitten in dat soort producten, bijvoorbeeld caseïne en gluten, wat geeft dat op langere termijn?

Maar ook het beeld dat werd geschept stoorde ons: allemaal slanke mensen die gelukkig bijten in een appel, met een stuk nep chocolade en die vrolijk dansen met centimeterlintjes. Alsof je enkel maar blij kan zijn of een goede persoon bent als je slank bent. Dat maakt de wereld er niet beter op.

Aan de andere kant: iemand die graag (heel) slank wil zijn, ook dat is een perfecte keuze. Laat ons vooral nooit oordelen over andere mensen in het algemeen. Maar uiteindelijk kan overgewicht ook gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Los van het feit dat je daarvoor niemand mag discrimineren, kan dat feit ook niet ontkend worden.

Op Instagram zie je vaak gezonde slanke mensen die er goed uitzien, roepen dat je gewoon wat meer moet bewegen en anders moeten eten. Wellicht niet slecht bedoeld, maar is dat niet een beetje frustrerend voor mensen bij wie het niet makkelijk is om die kilo's onder controle te houden? Omdat ze genetisch nu eenmaal zo zijn, niet weten wat te doen, de weg nog te lang is, ze er gewoon geen zin in hebben, ...

Eigenzinnig als we zijn bij RainPharma zochten we dus een compromis. We hielden de goede dingen van het proteïnedieet (tegenwoordig noemt men dat een keto-dieet) maar bleven ver weg van een foutieve beeldvorming enerzijds en een gek voedingspatroon met reepjes en koekjes, dieetchips anderzijds. Typisch RainPharma dus.

Zo ontwikkelden we de RainPharma shakes. De meest kwalitatieve eiwitten, zonder caseïne en gluten, zonder bewaarmiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Sommige zonder zoetstof of met stevia, andere met zoetstof om een brugje te kunnen maken. We kunnen iemand niet meteen alles afpakken, we willen ook realistisch blijven.

We kozen ervoor om van dag 1 in te zetten op echte, pure, onbeperkte voeding en niet enkele weken puur te shaken. Vervolgens leerden we mensen dat de shakes geen vervangmaaltijden zijn. Je maaltijd zijn je overtollige vetten en de grote hoop groenten en andere pure voeding. Om het keto-proces op gang te brengen moesten we wel koolhydraten schrappen, zoals fruit bijvoorbeeld. Maar goed, dat is nu eenmaal hoe het natuurlijke biochemisch proces in ons lichaam werkt. De eiwitten dienen dus om de spiermassa te beschermen en mensen dus te behoeden voor een jojo-effect. De supplementen vormen ook een enorme meerwaarde.

Maar dat is nog niet alles. Zelfs al bescherm je de spiermassa met kwalitatieve shakes en eet je puur en onbewerkt ... is het nog altijd geen garantie dat iemand na enkele weken of maanden 'diëten' hun gewicht als vanzelfsprekend zal behouden. Daar is een gedragsverandering (andere gewoonten) en tijd voor nodig. Het duurt zeker een jaar voor je lichaam het nieuwe gewicht wil aanvaarden. Vandaar dat we werken met deel 2,  de "verzilveringsperiode" en deel 3, de "regel van twee". Meer dan 80% van het Balance Program gaat dus over begeleiden en volhouden van goede gewoontes. Het eerste deeltje, de "afslankingsperiode" is te verwaarlozen, maar wel een motiverende start. Want laat ons eerlijk zijn: als je wil vermageren (dat is meestal een positieve keuze), dan wil je er ook geen jaren over doen. Sommige mensen met een hele lange adem zouden dat kunnen, maar 99,9% van de mensen - let's be honest - wellicht niet.